Vrancea: Militar decedat în poligonul de la Bogza după ce s-a electrocutat
Autor: DefenseRomania Team pe 08 sep, 19:15 | News

Sursă foto: MApN

Un militar în vârstă de 45 de ani, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic ''Putna'', a decedat, miercuri, după ce s-a electrocutat în poligonul de la Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri electrice, au informat reprezentanţii Brigăzii 282 Blindată "Unirea Principatelor".

"În dimineaţa zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a Gurbert Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic 'Putna', a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii'', se arată într-un comunicat al Brigăzii 282 Blindată "Unirea Principatelor", citat de Agerpres.

,,Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul Gurbert de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului. La faţa locului au ajuns două echipaje de ambulanţă, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului", se mai precizeaza în comunicat.Potrivit sursei citate, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înştiinţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.Caporalul Manole Costache Gurbet avea 45 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. 

News Vezi toate articolele