Exerciţiul militar Sea Breeze 2021 | US Marine Corps a desfășurat mai multe distrugătoare de tancuri în Ucraina
Autor: DefenseRomania Team pe 02 iul, 11:48 | Forțele terestre

Ca parte a exerciţiului militar multinațional Sea Breeze 2021 – organizat în Marea Neagră de Flota a 6-a a US Navy şi de marină ucraineană – mai multe transportoare blindate cu sisteme de rachete antitanc ale US Marine Corps au fost desfăşurate în Ucraina.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, US Marine Corps a desfășurat pentru prima dată în Ucraina o versiune modernizată a vehiculului uşor de luptă antitanc (LAV-AT).

Sistemul de arme LAV-AT este conceput pentru a proteja infanteria, având misiunea de a distruge amenințările aflate pe distanțe lungi, pe câmpul de luptă. LAV-AT este un sistem mobil capabil să distrugă tancuri principale de luptă și fortificațiile fixe. Poate fi folosit atât în ​​scop defensive, cât și în scop ofensiv.

Transportoare blindate antitanc, desfăşurate de US Marine Corps în Ucraina, sunt versiunea modernizată a LAV-AT , această versiune fiind echipata cu lansatoare de rachete TOW-II.

Sea Breeze este un exercițiu militar multinațional care se desfășoară în Ucraina din 1997 în conformitate cu Memorandumul de înțelegere și cooperare din 1993 în domeniul apărării și al relațiilor militare dintre Departamentul Apărării al SUA și Ministerul Apărării din Ucraina. Exercițiile sunt coorganizate de Ucraina și Statele Unite.

Sea Breeze 2021 este conceput pentru a spori interoperabilitatea națiunilor participante și a consolida securitatea și pacea în Marea Neagră.

Forțele terestre Vezi toate articolele