Un MiG-31 rusesc a interceptat un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force la sud-est de peninsula Kamceatka (Video)
Autor: Eduard Pascu pe 16 apr, 19:18 | Forțele aeriene

Avion recunoaștere RC-135 US Air Force Sursa foto: Twitter

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat azi că un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force a fost interceptat deasupra Oceanului Pacific la sud-est de peninsula Kamceatka.

Potrivit ministerului, sistemele rusești de control a spațiului aerian au detectat o țintă care se îndrepta peste Oceanul Pacific spre granița Rusiei, transmite TASS.

"Un avion de vânătoare MiG-31 a fost alarmat dintr-un aerodrom din regiunea Kamceatka pentru a identifica și escorta avionul. Echipajul l-a identificat ca fiind un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force", se spune în comunicat, adăugând că avionul a fost împiedicat să încalce frontiera rusă.

Ministerul Apărării a declarat că zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian. Avionul s-a întors în siguranță la aerodrom după ce avionul SUA s-a îndepărtat de frontiera rusă.

 

????????????????Russian MiG-31 fighter intercepted US Air Force RC-135 reconnaissance aircraft over the Pacific Ocean⚡️????????After the foreign military aircraft turned away from the State Border of the Russian Federation, the Russian fighter safely returned to the home airfield. #Russia #USA pic.twitter.com/a51kP6icTR

— ???????????????????? (@theragex) April 16, 2021
Forțele aeriene Vezi toate articolele