Un MiG-21 Bison al Forțelor Aeriene Indiene s-a prăbușit (Foto/Video). S-a cerut în repetate rânduri retragerea lor din dotare
Autor: S.I. Catalin pe 21 mai, 15:42 | Forțele aeriene

MiG-21 Bison al Forțelor Aeriene Indiene

Un avion MiG-21 Bison al Forțelor Aeriene Indiene s-a prăbușit, în cursul acestei zile, într-o regiune vestică din India. Din primele informaţii reiese că aeronava s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Mai multe publicaţii mass-media din India au relatat în această dimineaţă că un avion MiG-21 al Forțelor Aeriene Indiene s-a prăbușit.

Presa locală relatează, făcând trimitere la un comunicat al Forțelor Aeriene Indiene, că pilotul avionului MiG-21 a încercat să se catapulteze, dar manevra nu a reuşit în totalitate.

Corpul neînsufleţit al pilotului a fost găsit la aproximativ doi kilometri distanţă de locul unde aeronava s-a prăbuşit. Pilotul executa cu avionul MiG-21 un zbor de antrenament, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ar fi pierdut controlul aeronavei.

Presa de la New Delhi precizează că acesta este al treilea accident în acest an în care este implicat un avion MiG-21. În lunile ianuarie şi martie ale anului 2021, Forţele Aeriene Indiene au pierdut câte un avion MiG-21 Bison.

Cotidianul India Today precizează că Forţele Aeriene Indiene au precizat, în repetate rânduri, că avioanele MiG 21 ar trebuie retrase din serviciu, chiar dacă acestea au tot fost îmbunătăţite în ultimii ani, deoarece multe dintre aceste aeronave sunt de la sfârşitul anilor ’60.

Forțele aeriene Vezi toate articolele