Un lansator de rachete Tochka-U al Forțelor Armate din Belarus a avariat o casă
Autor: Eduard Pascu pe 07 apr, 08:31 | News

Sistem Tochka-U Sursa foto: Twitter

Un sistem de rachete Tochka-U al Forțelor Armate din Belarus a avariat o casă din Moiseevichi, la mai puțin de 100 km de Minsk.

Șoferul unui sistem de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Tochka-U al Forțele Armate din Belarus a pierdut controlul volanului, a traversat o șosea și a intrat într-o casă din Moiseevichi, districtul Asipovichy. Conform Tut.by evenimentul a avut loc pe 5 aprilie.

Nimeni nu a fost rănit în urma accidentului, dar casa a fost grav avariată. Sistemul lansator de rachete a fost recuperat de la fața locului cu vehicule grele.

Conform sursei citate coloana de lansatoare de rachete Tochka-U se îndrepta spre Slutsk.

Tochka-U (denumirea vestică SS-21 sau Scarab B) este un sistem de rachete de înaltă precizie din epoca sovietică, destinat distrugerii țintelor aflate în spatele liniei frontului. 

Tochka poate fi echipat cu focoase convenționale, nucleare sau chimice. Raza maximă de foc este de 70 km. O rachetă standard are 6,4 m lungime și cântărește 2 tone. Greutatea focosului este de aproximativ 480 kg, în funcție de tip.

 

#Belarus: Tochka-U vehicle rammed into the residential house in Moisevichi village of Osipovichi district. No casualties https://t.co/i7XZd6ikKP pic.twitter.com/8WqLwbxGz4

— Liveuamap (@Liveuamap) April 5, 2021
News Vezi toate articolele