Un elicopter polonez Mi-24 a încălcat spațiul aerian al Belarusului
Autor: Eduard Pascu pe 30 apr, 18:46 | Forțele aeriene

Comandamentul Forțelor Armate Poloneze a anunțat printr-o postare pe Twitter că o aeronavă a încălcat spațiul aerian al Belarusului, pe 29 aprilie.

"Pe 29 aprilie, în timp ce efectua o misiune de patrulare pe timp de noapte în spațiul aerian al Poloniei, o aeronavă a încălcat frontiera de stat cu Belarus. Incidentul a fost neintenționat, întâmplător și de scurtă durată", se arată într-o postare pe Twitter a Forțelor Armate Poloneze, transmite TASS.

 

Polish Armed Forces Operational Command confirms the claim of the Belarus MoD that Polish aircraft violated the Belarusian airspace on April 29.Polish side underlines that the incident was brief, accidental and not intentional. https://t.co/aBx4Lx664J

— Status-6 (@Archer83Able) April 30, 2021

Ministerul Apărării din Belarus a declarat că ar fi identificat o a doua incursiune aeriană din Polonia în această lună: un elicopter Mi-24 a pătruns în spațiul aerian din Belarus în zona satelor Kozlovichi și Terebun. Încălcarea spațiului aerian a durat aproximativ un minut.

În legătură cu incidentul, atașatul militar al Poloniei a fost convocat la Ministerul Apărării din Belarus. Diplomatului militar polonez i s-a transmis și că, în ceea ce privește încălcarea anterioară a spațiului aerian, nu au fost încă generate rezultatele anchetei privind încălcarea frontierei de stat a Belarusului care a avut loc pe 12 aprilie anul acesta.

Ministerul Apărării din Belarus a declarat atunci că o aeronavă neidentificată a încălcat frontiera de stat și ulterior s-a întors în spațiul aerian polonez. Ministerul polonez al Apărării a negat acuzațiile, spunând că avioanele militare nu au efectuat niciun zbor în apropiere de granița dintre Polonia și Belarus în seara de 12 aprilie.

Forțele aeriene Vezi toate articolele