Un doc plutitor a lovit mai multe submarine şi nave ale Marinei Militare ruse (Foto/Video)
Autor: Cristian Soare pe 04 sep, 11:34 | Forțele navale

Tifonul Maysak și-a dezlănțuit furia asupra Marinei Militare ruse. În cursul zilei de ieri, pe reţele de socializare, au apărut mai multe materiale video cu un doc plutitor – construcție plutitoare folosită, pentru ridicarea navelor din apă în vederea întreținerii și reparațiilor – care din cauza vântului puternic a fost pus în mişcare, lovind mai multe submarine şi nave ale Marinei Militare ruse din portul Vladivostok.

Portul Vladivostok este baza principală a marinei ruse din Pacific. Zona în care s-a produs accidentul găzduiesc submarine din clasa Kilo și mai multe nave purtătoare de rachete din clasa Tarantul.

So Typhoon Maysak has hit Vladivostok, and videos have emerged of a floating dock from Vostochny Verf breaking free and slamming into some of the Pacific Fleet's submarines.https://t.co/sQvxS5tw90 pic.twitter.com/UfVmeuJCo6

— Rob Lee (@RALee85) September 3, 2020

Mai mulţi martori oculari care au surprins incidentul au distribuit răpit imagini şi materiale video pe reţelele de socializare şi ulterior în comunitatea Open Source Intelligence (OSINT) de pe Twitter.

Another video of that floating dock from Vostochny Verf colliding with Pacific Fleet ships. 2/https://t.co/HfSKfYDENM pic.twitter.com/5kEU9Z7RMT

— Rob Lee (@RALee85) September 3, 2020

Potrivit celor care au analizat imaginile, este mult prea devreme pentru o evaluare privind pagubele produse în urma acestui incident, dar faptul că mai multe submarine şi nave au fost lovite de pontonul plutitor nu poate fi o veste bună pentru marina rusă.

Another day, another calamity in the Russian military industrial complex...Floating dock broken free in high winds at the Vostochnaya Verf shipyard in Vladivostok - collided with nearby submarines and warships. Extent of damage uncertain.Via @kompolk pic.twitter.com/bbisgqUr03

— NavyLookout (@NavyLookout) September 3, 2020

Din primele informaţii reiese că în portul Vladivostok erau staţionate șapte submarine din clasa Kilo ale Flotei rus din Pacific și alte opt corvete purtătoare de rachete din clasa Tarantul. După cum se poate observa şi în materialele video ataşate, docul plutitor loveşte două submarine, iar mai apoi mai multe nave militare.

Te-ar putea interesa și...
Forțele navale Vezi toate articolele