Un avion Eurofighter al RAF care a produs un boom sonic a semănat panică în Cambrige (Video)
Autor: Eduard Pascu pe 13 ian, 13:36 | Forțele aeriene

Zeci de locuitori din Cambrige, Marea Britanie au sunat, ieri, la Apelul de Urgență speriați de un bubuit puternic care s-a auzit.

Locuitorii de la periferia localității Cambrige, Marea Britanie au apelat numărul de urgență 112 după ce s-a auzit o bubuitură puternică, speriați de un posibil atentat terorist.

Misterul a fost lămurit abia în cursul serii când Royal Air Force a precizat că au fost efectuate mai multe exerciții aeriene, iar ceea ce s-a auzit a fost un boom sonic creat de un avion Eurofighter care a trecut pe la marginea orașului Cambrige. "Uneori, pentru a ne proteja cerul, avioanele Tayphoon ale RAF trebuie să zboare peste viteza sunetului pentru a ajunge rapid la destinație", se arată în postarea pe Twitter a RAF. 

 

A helping hand for those currently home schooling.Sometimes to protect our skies, RAF Typhoons have to fly above the speed of sound to reach somewhere quickly.This creates a sonic boom, but have you ever wondered what one is? This short clip here explains it all. pic.twitter.com/G8O3R9rxNn

— Royal Air Force (@RoyalAirForce) January 12, 2021

Managed to capture the Cambridge sonic boom (and my deer in the headlights reaction) live on video pic.twitter.com/ianzTpALWQ

— Heather Eastlake (@HeatherEastlake) January 12, 2021

Caught the sonic boom on my ring camera!#sonicboom pic.twitter.com/Z8IoF5A7ki

— Javelin Sam (@javelinsam) January 12, 2021
Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele