Un avion de transport al Forțelor Aeriene SUA a luat foc pe pistă (Foto/Video)
Autor: Tudor Curtifan pe 12 apr, 09:22 | Forțele aeriene

Un avion militar de marfă și transport C-17 Globemaster III a luat foc vineri, în timp ce se afla la sol pe pista Bazei Aeriene Charleston. 

Într-un comunicat de presă, publicat în cursul zilei de vineri, oficialii de la Baza Aeriană Charleston au declarat că aeronava C-17 Globemaster aterizase cu puţin timp înainte să i-a foc.

IMPORTANT NEWS - ????????Yesterday, while landing at Charleston Air Base (South Carolina), the landing gear of a heavy military transport aircraft Boeing C-17A Globemaster III of the 437th military transport wing of the US Air Force caught fire. #Military #US pic.twitter.com/xgNIyjM7WR

— Global Defense Insight (@Defense_Talks) April 10, 2021

Șapte membri ai echipajului și un pasager se aflau încă la bordul avionului a început să i-a foc, Sursa citată precizează că nu au existat persoane rănite în urma acestui incident.

Oficialii militar de la Baza Aeriană Charleston nu au specificat exact ce s-a întâmplat cu avionul, dar au spus că se desfășoară o anchetă privind acuzele care au dus la apariţia incendiului.

Un videoclip postat pe YouTube, pe canalul Country Living Homestead, momentul în care avionul este cuprins de flăcări şi fum. Persoana care a postat materialul video a speculat că sursa incendiului ar fi compartimentul trenului de aterizare.

Forțele aeriene Vezi toate articolele