Ucraina va construi în Turcia o bază pentru repararea elicopterelor rusești Mi-17
Autor: Cătălin Costea pe 19 aug, 21:52 | Industrie de apărare

Un elicopter Mi-17 al Turciei. Sursă foto: AVIONEWS

Compania ucraineană de stat “Ukrspetsexport” a semnat un contract cadru cu firma turcă “THK Teknik” privind crearea în Turcia a unei baze de reparații pentru elicopterele rusești Mi-17.

După cum a informat serviciul de presă al “Ukrspetsexport”, evenimentul a avut loc în cadrul expoziției internaționale a industriei de apărare IDEF - 2021, care se desfășoară la Istanbul în perioada 17-20 august.

În prezent se cunoaște doar că în contract este prevăzută atât repararea echipamentelor clienților turci, cât și executarea comenzilor pentru țări terțe.

Din partea Ucrainei, la semnarea contractului au participat directorul întreprinderii de stat „Aviakon”, cea care va asigura executarea contractului, Igor Olegovich Marchenko, directorul general al „Ukrspetsexport”, Vadim Nozdrya, precum și directorul general adjunct al companiei de stat „Ukrboronprom”, Mikhail Morozov.

“Ukrspetsexport” și “THK Teknik” au mai avut o colaborare similară și în 2018, când au câștigat împreună o licitație pentru repararea a 18 elicoptere multifuncționale Mi-17 ale Înaltului Comandament al Jandarmeriei Turce.

THK Teknik ocupă o poziție de lider în asigurarea serviciilor de întreținere pentru aviația civilă și militară din Turcia. Compania operează sub diverse denumiri din 1925 și oferă o gamă largă de servicii, de la repararea planoarelor și elicopterelor, până la  întreținerea aeronavelor cu o masa de peste 5,7 tone.

 

Industrie de apărare Vezi toate articolele