Ucraina a prezentat şi testat lansatorul multiplu de rachete Bureviy (Foto/Video)
Autor: DefenseRomania Team pe 20 noi, 17:20 | Industrie de apărare

Uzina ucraineană Shepetivsky”, care face parte din concernul militar de stat UkrOboronProm, a prezentat un nou lansator multiplu de rachete cu bătaie mare, numit Bureviy (Uragan), potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express .

Potrivit publicaţiei Defense Express, Bureviy este un Multiple Launch Rocket System (MLRS) care poate lansa acum o rachetă cu rază mai mare de acțiune, având, totodată, şi un grad mai ridicat de precizie.

???????? #UKROBORONPROM SE "Shepetivka Repair Plant", has developed a new heavy rocket #artillery system called the #Bureviy // #ShepetivkaRepairPlant #tatrahttps://t.co/Otp8WczAEX pic.twitter.com/356vZpvTl4

— Ukrmilitary English (@ukrmilitary_en) November 19, 2020

MLRS-ul ucrainean Bureviy de 220 mm are la bază un lansator multiplu de rachete modernizat sovietic, echipat cu un sistem automat de control al focului, dar şi noi tipuri de rachete.

Sistemul Bureviy este instalat pe șasiul camionului militar Tatra T815-7T3RC1 8 × 8, fabricat de compania cehă cu acelaşi nume, care asigură o bună mobilitate tactică.

Unitatea de lansare dispune de șaisprezece rachete de 220 mm, care poate trage toate tipurile de rachete Uragan și Typhoon 2, inclusiv HE-FRAG, incendiare sau termobarice.

Noul MLRS Bureviy a fost testat recent în poligonul Goncharívs'ke.

Te-ar putea interesa și...
Industrie de apărare Vezi toate articolele