Trupe ruse au primit noul echipament Ratnik-2
Autor: Eduard Pascu pe 20 noi 2020 / 10:20 | News

Institutul Central de Cercetare TsNIITochMash, care face parte din compania rusă Rostec, a livrat trupelor aproape 18.000 de ținute de luptă Ratnik cu o lună înainte de termenul prevăzut în planul de achiziții pentru apărare din 2020, a informat biroul de presă al companiei.

"Aproape 18.000 de echipamente de luptă au fost livrate forțelor armate, fără să existe nicio plângere", se arată într-un de presă al companiei citat de TASS.

"În ciuda tuturor dificultăților legate de pandemie și a restricțiilor impuse, planul de achiziții pentru apărare a fost îndeplinit înainte de termen", a declarat directorul industrial Rostec pentru grupul de armament, muniții și chimie specială, Bekhan Ozdoyev.

Ratnik este compus dintr-un sistem de echipamente avansate de protecție și comunicații, arme și muniție. Acesta cuprinde peste 60 de elemente de protecție și de susținere a vieții și permite unui soldat să fie în permanență la curent cu situația din zona de luptă. În plus, Ratnik include un încălzitor autonom, un rucsac, un filtru individual de apă, o mască de gaz și un kit medical.

Echipamentul de luptă Ratnik-2 a fost furnizat Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și pușcașilor marini ai Rusiei din 2016.

Un echipament avansat de luptă Ratnik-3 cu un exoschelet integrat și un sistem de desemnare a țintei montat pe vizor este în prezent dezvoltat pentru Forțele Armate din Rusia.

Conform unor surse media forțele ruse de menținere a păcii dislocate în regiunea Nagorno-Karabah sunt echipate cu noile ținute de luptă Ratnik-2. 

 

Russian peacekeepers using "Ratnik" combat equipment.1- AK-12 with 1P87 collimator sight.2- Radio Station R-187P1 “Azart”3- 6E2 Helmet mounted torch#Karabakh #Armenia #Azerbaijan #Russia pic.twitter.com/wpLEeK6G5p

— The Dead District (@TheDeadDistrict) November 14, 2020

Citește și: Drone de atac de mici dimensiuni vor fi integrate pe echipamentul de luptă de nouă generație al militarilor ruși

Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele