Trei soldaţi francezi, ucişi într-o operaţiune în Mali
Autor: S.I. Catalin pe 29 dec 2020 / 09:49 | Forțele terestre

Trei soldaţi francezi au fost ucişi luni în cursul unei operaţiuni în Mali, când vehiculul lor blindat a fost atins de un dispozitiv exploziv în regiunea Hombori (nord), a anunţat preşedinţia franceză, relatează AFP.

Aceste decese cresc la 47 numărul soldaţilor francezi ucişi de la începutul angajamentului militar terestru în Sahel, în ianuarie 2013.

[#CEMA]Mes pensées vont vers familles, proches et frères d’armes du Brigadier-chef Tanerii MAURI et des chasseurs de 1re classe Dorian ISSAKHANIAN et Quentin PAUCHET dont j’apprends avec tristesse la mort pour la ???????? dans le cadre de l’opération #Barkhane au Mali.Général Lecointre pic.twitter.com/O5dUHVNAom

— Armée française - Opérations militaires (@EtatMajorFR) December 28, 2020

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat, într-un comunicat de presă, ''profunda emoţie'', reamintind în acelaşi timp ''hotărârea Franţei de a continua lupta împotriva terorismului''.

Franţa este prezentă în Sahel în cadrul operaţiunii Barkhane, la care participă peste 5.000 de militari în această zonă imensă, afectată de atacuri jihadiste şi o criză de securitate care a ucis mii de civili şi soldaţi în ultimii ani.

Te-ar putea interesa și...
Forțele terestre Vezi toate articolele