Transnistria acuză Moldova că a încălcat zona de securitate pentru a facilita prezența forțelor speciale din România și SUA
Autor: Tudor Curtifan pe 26 Martie, 15:04 | Forțele speciale

Sursă foto: Forțele pentru Operații Speciale Române - Facebook

Autoritățile separatiste din așa-numita Republică Moldovenească Nistreană acuză Armata Națională a Republicii Moldova că a încălcat zona de sercuritate în contextul prezenței forțelor speciale din România și din SUA pe teritoriul Republicii Moldova, unde au efectuat exerciții în comun.

În contextul exercițiului internațional „JCET-2021” care a avut loc la Bulboaca, în Republica Moldova, și la care au participat și Forțele pentru Operații Speciale Române, împreună cu forțele speciale ale Republicii Moldova și SUA, autoritățile separatiste din Transnistria acuză militarii moldoveni că au încălcat zona de securitate în timp ce transferau echipamente militare la Bulboaca, unde au avut loc exercițiile militare.

Autoritățile de la Tiraspol au acuzat o „încălcare gravă a zonei de securitate”. Potrivit publicației Vzglyad și a agenției de presă rusă Ria Novosti, Transnistria acuză că fără o notificare în prealabil un convoi cu echipamente militare a trecut prin zona de securitate către centrul de instruire de la Bulboaca, unde forțele speciale ale Republicii Moldova, ale României și ale SUA au efectuat antrenamente comune.

Transnistria a cerut ca astfel de „încălcări grave a zonei de securitate” să nu mai aibă loc pe viitor, acuzând încălcarea zonei de către forțe militare străine care nu participă la operațiuni de menținere a păcii. Incidentul ar fi avut loc pe data de 22 martie.

Amintim că, așa cum precizează și portalul unionist InfoPrut, în aceste zile militari din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” din R. Moldova, Forțelor pentru operații speciale ale Armatei Române și Forțelor speciale ale Armatei SUA.

Acțiunile s-au desfășurat la centrele de instrucție ale Armatei Naționale de la Bulboaca și au avut ca scop antrenarea comună și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale din România, Republica Moldova și SUA.

În conformitate cu scenariul exercițiului, militarii celor trei armate au executat ședințe de trageri specifice și avansate, parașutări, precum și exerciții de antrenament în teren.

Forțele speciale Vezi toate articolele