Testat în luptele din Siria, elicopterul Ka-52 intră într-un program de modernizare
Autor: Eduard Pascu pe 29 sep, 17:41 | Forțele aeriene

În urma participării la luptele din Siria, compania Russian Helicopters a anunțat că elicopterul Ka-52 intră într-un proces de modernizare.

Lucrările de cercetare și dezvoltare pentru o configurație îmbunătățită a elicopterului de luptă Ka-52M vor fi finalizate în doi ani, a declarat președintele holdingului Russian Helicopters, (afiliat Rostec), Andrei Boginsky."În prezent, cercetarea și dezvoltarea sunt în desfășurare în conformitate cu termenii de referință. Proiectul va fi finalizat în 2022", a mai spus el.

În cadrul proiectului de modernizare a elicopterului Ka-52 a fost luată în considerare experiența de pe frontul din Siria. Acesta va fi echipat cu noi sisteme de alimentare cu energie electrică și de identificare a țintelor și o mai bună protecție împotriva focului inamic. Gama de detectare și identificare a țintelor atât de la sol, cât și aeriene va fi mărită. La fel și raza efectivă a armelor sale, transmite TASS.

Elicopterul de recunoaștere și atac K-52 Alligator este destinat eliminării tancurilor, altor vehicule blindate și ne-blindate, a trupelor, a elicopterelor inamice și altor aeronave, pe orice vreme. Rotoarele coaxiale și controlul longitudinal îmbunătățit îi permit să efectueze manevre aeriene complicate.

Citește și: Rusia testează elicopterele Mi-8AMTSh-VN pentru Forțele Speciale

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele