Terorist ISIS, urmărit internațional, arestat în Turcia
Autor: Eduard Pascu pe 27 ian, 13:24 | Terorism

Luptător al Statului Islamic (ISIS)

Turcia a identificat și arestat un terorist ISIS care se afla pe lista roșie de urmăriți internațional. Acesta făcea parte dintr-un grup mai mare format din cetățeni ruși, uzbeci și kirghizi.

Ministerul Apărării din Turcia anunță că a reușit identificarea și arestarea unui terorist ISIS aflat pe lista roșie de urmăriți internațional, anunță Anadolu.

Pe 31 decembrie, 20 de indivizi care încercau să treacă ilegal din Siria în Turcia au fost arestați de agenții de securitate de frontieră, se precizează în comunicatul ministerului.

Suspectul terorist Daesh/ISIS făcea parte dintr-un grup format din cinci cetățeni ruși, patru cetățeni din Uzbekistan și alți trei din Kârgâzstan.

În urma unei anchete a fost identificat ”că unul dintre teroriști este căutat cu o notificare roșie”, se mai arată în comunicat.

Turcia a fost una dintre primele țări care a declarat Daesh/ISIS drept grup terorist în 2013. De atunci teroriștii Daesh/ISIS au efectuat cel puțin 10 atacuri sinucigașe, șapte atacuri cu bombă și patru atacuri armate, ucigând 315 de oameni și rănind alte câteva sute.

Ca răspuns, Turcia a lansat operațiuni anti-terorism în țară și în străinătate pentru a preveni alte atacuri.

Terorism Vezi toate articolele