Tancuri M1 Abrams ale brigăzii americane Ironhorse, exercițiu în apropiere de Galați (Foto/Video)
Autor: Cristian Soare pe 09 dec 2020 / 14:26 | Forțele terestre

Brigada 1 Blindată din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA – cunoscută mai degrabă sub denumirea Ironhorse Brigade – a efectuat în apropiere de Galați, la începutul acestei săptămâni, exerciții de tragere cu tancuri M1 Abrams și mașini de luptă ale infanteriei M2 Bradley.

 

Here, Troopers from 2-5 CAV "Lancer" conduct training in our partner nation of Romania.Considering the importance of the #AtlanticResolve mission... how fitting this tank's name is "Deterrence."@USArmyEURAF @7thATC @1stCavalryDiv @IRONHORSE6_ pic.twitter.com/FSDiVnV3Mm

— IRONHORSE Brigade (@1BCT1CD) December 7, 2020

Pe paginile de socializare ale Ironhorse Brigade, atât pe Facebook, cât şi pe Twitter, au fost postate mai multe materiale foto-video, dar şi câteva precizări cu referire la exerciţiile organizate în apropiere de Galați, la aproximativ 19 km de granița României cu Republica Moldova.

Pe pagina de Facebook se precizează că vehiculele de luptă M2 Bradley aparţin Batalionului 2, Regimentul 5 Cavalerie “Lancers”, Brigada 1 blindate a  US Army.

Militarii Regimentul 5 Cavalerie “Lancers” au postat pe pagina de Facebook, atât pe 30 noiembrie, cât şi pe 1 decembrie, imagini cu momentul în care mai multe tancuri şi vehiculele de luptă M2 Bradley erau aduse la Baza Mihail Kogălniceanu.

Deterrence has landed in Romania!

 

Subunitățile ’’Ironhorse Brigade’’ sunt prezente în România ca parte a Operațiunii Atlantic Resolve

 

Forțele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR)  au anunțat, la sfârşitul lunii octombrie, că au început dislocarea în Europa a unor soldați americani împreună cu tehnica de luptă.

DefenseRomania a precizat, la momentul respectiv, că este vorba despre Brigada 1 Blindată din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA cu sediul în Fort Hood (Texas), brigadă supranumită Ironhorse. Brigada va fi dislocată temporar în Europa, ea urmând să participe la operațiunea Atlantic Resolve și să înlocuiască  Brigada 2 Blindată din cadrul Diviziei a 3-a Infanterie a SUA.

Brigada 'Ironhorse' ajunge în Europa în sistem de rotație și se va afla aici pentru următoarele nouă luni.

Operaţiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie 2014, inițial în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea.

Operațiunea a fost lansată în contextul crizei din Ucraina, unde Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea şi sprijină rebelii separatişti din estul Ucrainei, teritorii aflate la numai câteva sute de kilometri de graniţele NATO.

 

Te-ar putea interesa și...
Forțele terestre Vezi toate articolele