Tancul italian Ariete poate trage cu proiectile de tip UAV (Foto)
Autor: S.I. Catalin pe 30 Martie, 11:46 | Industrie de apărare

Publicaţia Army Recognition a identificat că pe Twitter – pe pagini unde se publică informaţii din zona apărării – au apărut mai multe imagini cu un tanc italian Ariete care lansează un mic proiectil de tip UAV din tunul său de 120 mm.

Sursa citată a precizat că nu are mai multe detalii despre caracteristicile tehnice ale acestui UAV, dar cu certitudine este unul folosit în scopul recunoaşterii şi culegerii de informaţii.

The ????????#Ariete MBT in service with ????????????Army is able to "shoot" from his 120mm gun (with use of compressed air), a little UAV (contained in a cartridge) #Horus able to carry out tactical reconnaissance missions & scout; made by ????????#Leonardo. This can work too with #Freccia and #LMV. pic.twitter.com/8WQUOdiurq

— Ciro Nappi (@CiroNappi6) March 24, 2021

C1 Ariete este principalul tanc de luptă al armatei italiene, dezvoltat de un consorțiu format din Iveco și OTO Melara. Șasiul și motorul au fost produse de Iveco, în timp ce turela și sistemul de control al focului au fost furnizate de OTO Melara. 

Vehiculul poartă cele mai noi sisteme optice și digitale de imagistică și control al focului, permițându-i să tragă în mișcare, atât pe timp de zim cât și pe timp de noapte.

Armamentul principal al tancului Ariete este compus dintr-un tun 120 mm cu alezaj neted, proiectat de OTO Breda, este similar cu Rheinmetall L44. Tunul este, de asemenea, conceput pentru a trage majoritatea tipurilor de proiectile la standard NATO. 

La începutul anilor 2000, armata italiană era interesată să dezvolte o nouă versiune a tancului Ariete (au fost luate în considerare denumirile C2 Ariete sau Ariete Mk. 2), care va intra în serviciu în următorii ani cu achiziția planificată a 300 de unități. 

Bugetul limitat de care a dispus în ultimii ani Ministerul italian al Apărării au redus drastic numărul de tancuri Ariete care urmau să fie îmbunătățite (comanda fiind redusă la 200) și, în cele din urmă, a provocat anularea ulterioară a programului. Prin urmare, îmbunătățirile planificate urmau să fie aplicate C1 Ariete.

Industrie de apărare Vezi toate articolele