SUA au publicat imagini cu parașutiștii americani care au participat la misiuni de desant aerian în România (VIDEO)
Autor: DefenseRomania Team pe 20 mai, 19:45 | Forțele aeriene

Sursă foto: 82nd Airborne Division

Departamentul Apărării al Statelor Unite a publicat pe contul de Twitter un filmuleț cu soldații americani care au participat la exercițiul de parașutare din România. 

La exercițiu au participat mai multe state, iar aliații au simulat o operațiune de desant aerian într-un teritoriu ostil. În filmulețul publicat de Pentagon, care are aproximativ un minut, se poate observa că au fost parașutate inclusiv vehicule militare.

.@RamsteinAirBase’s 37th Airlift Squadron joined Romanian & Dutch forces for Swift Response, an exercise that focuses on aerial insertion into hostile territory. pic.twitter.com/SgoapsgeVf

— Department of Defense ???????? (@DeptofDefense) May 19, 2021

 

Amintim că, potrivit MApN, pe timpul exercițiului Swift Response 21/Defender Europe 21, care s-a desfășurat în perioada 1 – 15 mai, Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) a executa trei operații aeropurtate multinaționale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacție, interoperabilitatea și determinarea de a sprijini Alianța Nord-Atlantică.

În acest context, aproximativ 7.000 de parașutiști militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA și Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum și din alte nouă state, au executat operații de tip Joint Forcible Entry în Estonia, Lituania și România.

Divizia americană a condus aceste operații prin structuri de comandă înaintate dispuse în România (Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Baza Aeriană Boboc). Punctul de greutate, în România, a fost reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care a executa, în data de 10 mai, în Boboc, operații Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaționale. Din organica brigăzii au făcut parte și o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”.

Forțele aeriene Vezi toate articolele