Siria: Un transportor blindat al armatei ruse, avariat după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv (Foto)
Autor: S.I. Catalin pe 25 aug, 22:28 | Forțele terestre

Un transportor blindat BTR-82A al poliției militare ruse din Siria a fost uşor avariat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat (IED), în timp ce convoiul militar din care făcea partea era angajat într-o misiune de patrulare cu Forţele Armate Turce, pe autostrada M4 din provincia siriană Idlib.

În cursul zilei de astăzi, poliţia militară rusă era angajată într-o misiune de patrulare, alături de mai mulţi militări ai forţelor armate turce, a declarat ministerul rus al Apărării, potrivit agenției de știri Interfax, adăugând că doi militari au fost răniți, precizeză h și Reuters.

IED-damaged Russian BTR-82Photos......⤵️https://t.co/ZxpNAOgS0L#Idlib #syria #RussianArmy #TurkishArmy #IED #BTR82 pic.twitter.com/kXlohRfNTC

— The Dead District (@TheDeadDistrict) August 25, 2020

Ministerul turc al Apărării a precizat într-o declaraţie postată pe contul oficial de Twitter că un vehicul militar, aflat în componenţa convoiului care era angajat într-o misiune de patrulare, a fost ușor avariat din cauza unei explozii, cel mai probabil cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat.

During the 26th TUR-RF Combined Land Patrol on M-4 Highway in Idlib that was being conducted within the framework of the TUR-RF Agreement/Protocol, a convoy vehicle was lightly damaged due to an explosion. The area was immediately covered by fire. The operation continues. https://t.co/AHn0ypLFwe

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 25, 2020

Începând cu 15 martie, Rusia și Turcia au început efectuare de misiuni de patrulare comună pe autostrada M4 din Siria, de-a lungul căreia au creat un coridor de securitate. La începutul acestei luni, Rusia a declarat că patrulele militare comune din Idlib, efectuate de-a lungul autostrăzii M4 care leagă estul și vestul Siriei, fuseseră suspendate în urma atacurilor militante din zonă.

Te-ar putea interesa și...
Forțele terestre Vezi toate articolele