Ruşii îşi distrug singuri tancurile (Foto). Un T-90 lovit accidental cu o rachetă antitanc
Autor: S.I. Catalin pe 17 sep 2020 / 13:27 | Forțele terestre

Un tanc principal de luptă T-90A al armatei ruse a fost grav avariat după ce a fost lovit accidental de o rachetă antitanc, în timpul unui exerciţiu militar, desfăşurat în regiunea Astrakhan.

Incidentul în urma căruia un tanc T-90A al forţelor armate ruse a fost puternic avariat în tipul unui exerciţiu militar, a fost raporta chiar de către publicaţia militară de liba rusa Topwar.ru.

Potrivit Defence Blog, în timpul exercițiilor militare din regiunea Astrakhan, militarii ruşi au utilizat sisteme de rachete antitanc, inclusiv sisteme de rachete antitanc 9M113M Konkurs. Potrivit sursei citate, una dintre aceste rachete, trasă de pe un lansat de pe un un vehicul de luptă BMP-2, a lovit accidental un tanc T-90A în timpul exerciţiului, rănind un membru al echipajului.

Competition BMP-3 shot flew into the side of the T-90A tower during an exercise in the Astrakhan region.Data on the victims has not yet been reported, but judging by the trail on the tower, the side zip box took the whole blow. pic.twitter.com/IJWEoQcHTr

— Sukhoi Su-57 Felon ???????????????? (@I30mki) September 16, 2020

Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă acest incident. Până în acest moment nu este clar cu exactitate care sunt cauzele care au dus la producerea acestui incident, dar soldații ruși au ţinut să se ‘’laude’’ cu reuşita lor, publicând numeroase fotografii cu tancul T-90A avariat, pe serviciul de mesagerie online Telegram.

În fotografi se poate observa că tancul a fost lovit de proiectil în partea din spate a turelei, fără ca blindajul să fie penetrat, dar au fost deteriorate elementele de protecție suplimentară.

During the recent exercises of the Russian Armed Forces at the training ground in the Astrakhan region, according to unconfirmed information, an incident occurred. BMP2 or 3 hit T90A. No casualties pic.twitter.com/wcRD6Gua4t

— ZOKA (@200_zoka) September 16, 2020
Forțele terestre Vezi toate articolele