Rusia dezvoltă rachete pentru anihilarea dronelor tactice
Autor: Eduard Pascu pe 03 feb, 15:33 | Industrie de apărare

Comandantul șef al Forțelor Terestre, Oleg Salyukov, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Rossiyskaya Gazeta că Rusia dezvoltă o rachetă de mici dimensiuni pentru sistemul de rachete sol-aer Tor-M2 pentru a anihila dronele tactice.

Vympel Design Bureau (parte a Tactical Missiles Corporation) a dezvoltat o nouă rachetă de mici dimensiuni pentru sistemul de rachete sol-aer Tor-M2, a anunțat compania citată de TASS.

„Am dezvoltat un proiect de inginerie a unei noi rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune și părțile sale integrante pentru modernizarea sistemului de apărare antiaeriană Tor-M2”, mai precizează sursa citată.

Tor-M2 este utilizat să protejeze eșaloanele înaintate ale forțelor terestre împotriva loviturilor de rachete, de bombe aeriene, de aeronave, de elicoptere și drone.

Sistemul de apărare aeriană Tor poate distruge în mod independent toate țintele aeriene care sunt identificate de sistemul prieten/inamic. Tor-M2 este echipat cu 16 rachete sol-aercare pot atinge altitudinea de 10 kilometri și o rază de până la 12 km. Sistemul permite detectarea aeronavelor care au o amprentă radar redusă.

Te-ar putea interesa și...
Industrie de apărare Vezi toate articolele