Rusia: Un depozit cu zeci de tone de munitie a explodat (Foto/Video)
Autor: S.I. Catalin pe 07 oct, 16:18 | News

Autoritățile ruse au început, în urmă cu câteva zeci de minute, să evacueze mai multe mii de persoane din aproximativ 10 localităţi din regiunea Ryazan, după ce un depozit al armatei ruse, încărcat cu zeci de tone de muniţie, a fost cuprins de flăcări, precizează agenția de știri Interfax.

Informaţia este confirmată şi de agenţia de propagandă Sputnik care, pe baza maginilor, materialelor video si informatiilor oferite de mai mulţi martori oculari, a precizat că o unitate militară a luat foc în apropierea satului Shekemishevskiye Khutora din regiunea Ryazan.

There is another fire at an ammunition depot in Russia. This one is in Ryazan. https://t.co/fk7ToMxC8B pic.twitter.com/hvtrUFJEtK

— Rob Lee (@RALee85) October 7, 2020

Incendiul a fost urmat de mai multe explozii care au produs un suflu puternic, acoperind cu o pătură de foc o suprafaţă mare de pădure.

Arsenal exploded in Ryazan region of Russia https://t.co/r6EVc643jc #Russia pic.twitter.com/wVPStgiL3g

— Liveuamap (@Liveuamap) October 7, 2020

Potrivit unui reprezentant al serviciilor pentru situaţii de urgenţă, citat de agenţiile de presă ruse, munițiile stocate în depozit au început să detoneze, rând pe rând, în incinta a ceea ce se crede că este o fostă unitate militară a armatei ruse din districtul Skopinsky, regiunea Ryazan.

„În prealabil, au existat explozii la depozitele fostei unităţi militare”, a spus sursa.

Situation at arsenal is deteriorating https://t.co/r6EVc643jc pic.twitter.com/qMXILozPrW

— Liveuamap (@Liveuamap) October 7, 2020

Între timp, oficiali din districtul militar occidental rus, au confirmat incidentul şi au declarat că nimeni nu a fost rănit în urma exploziei.

"Personalul militar și personalul civil [din incinta unităţii militare] au fost evacuați. Nimeni nu a fost rănit...Nu există niciun pericol pentru localităţile din apropiere", a declarat districtul militar occidental într-un comunicat de presă.

Potrivit primelor informaţii, în apropiere de unitatea militară ar fi avut loc un incendiu de vegetaţie, iar din cauza unor rafale de vând acesta s-a extins şi la depozitul de muniţie.

Potrivit districtului militar occidental, iarba a luat foc nu departe de depozitul de muniții al Ministerului Apărării din Rusia, iar focul s-a extins apoi la locul de depozitare din cauza rafalelor de vânt. Datorită incidentului, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a decis să evacueze toate așezările locuite pe o rază de cinci kilometri.

Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele