Rusia a intensificat livrările de armamente către statele din Asia Centrală, pe fondul creșterii amenințărilor teroriste
Autor: Ionel Copcea pe 06 aug, 10:10 | Industrie de apărare

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat, pe 05.08.2021, că partea rusă a crescut volumul livrărilor de armamente către statele din Asia Centrală, pentru respingerea unor eventuale amenințări teroriste.

Pentru a răspunde la agravarea situației din regiune și pentru a exersa acțiunile de respingere a amenințărilor teroriste, au fost planificate o serie de exerciții comune, atât pe teritoriul Uzbekistanului, cât și pe cel al Tadjikistanului. În același timp, au fost realizate furnizări suplimentare de arme în cadrul asistenței tehnico-militare”, a menționat Gherasimov, în timpul unei întâlniri cu omologul său din Uzbekistan, Shukhrat Khalmukhamedov.

Gherasimov a precizat, de asemenea, că “Rusia oferă asistență metodologică pentru perfecționarea Forțelor Armate ale Uzbekistanului și pregătește personal calificat pentru acestea în instituțiile rusești de învățământ militar”.

Comentariul autorului: Intensificarea zborurilor aeronavelor rusești de transport către state din Asia Centrală a fost remarcată și de utilizatorii ruși de pe Twitter. În ultimele zile, au fost înregistrate mai multe zboruri ale unor aeronave militare de transport de tip An-124 către Uzbekistan și Kârgâzstan.

Aceste transporturi au fost legate, în special, de exercițiile aflate în curs de desfășurare în regiune, cu participarea militarilor ruși.

 

Industrie de apărare Vezi toate articolele