Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Autor: DefenseRomania Team pe 24 sep, 21:51 | Industrie de apărare

Compania germană de apărare Rheinmetall a lansat, în cursul zilei de joi, un nou material video cu un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 (IFV) căruia i-a fost testată mobilitatea în timpul exercițiul NATO Brave Warrior 2020 din Ungaria, potrivit Defence-Blog.

Rheinmetall, cea mai mare companie germană de apărare, a postat videoclipul cu momentul în care un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 efectuează teste de mobilitate în cadrul exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria, pe 22 septembrie 2020, pe canalul său de YouTube.

După cum a menționat compania, a fost o etapă importantă pentru cei care lucrează la proiectul LYNX, deoarece le-a oferit posibilitatea să vadă vehiculul de infanterie pentru prima dată efectuând un test în timpul unui exerciţiu militar al NATO. Reprezentanţii companiei au declarat că militarii prezenţi la exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria s-au declarat impresionaţi de vehicul de luptă blindat Lynx KF41.

@DTRmag @lynxifv #KF41HU Clearly @RheinmetallAG and ????????HDF are just showing off their new #LynxIFV toys at #BraveWarrior 2020 in Hungary... ????https://t.co/Kjk4bZPVzaLocal press claims there'll be a press event to introduce the Lynx to the public at the end of this NATO exercise. pic.twitter.com/ADcAP2QOcU

— Levente Szileszky (@szlevi) September 24, 2020

 

Compania germană de apărare Rheinmetall nu a ales întâmplător exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria pentru a prezenta vehiculul de luptă blindat Lynx

 

Rheinmetall a anunțat, la începutul lunii septembrie, că Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx.

Biroul lui Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare, a declarat, la momentul respectiv, că acordul pentru achiziționarea vehiculelor de luptă Rheinmetall Lynx a fost semnat de Ferenc Korom, comandantul forțelor armate maghiare și de Arman Papperger, președintele Consiliului de administrație al Companiei germane, la Budapesta.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzina din Ungaria, precizează.

 

Ungaria va produce vehicule de luptă blindate Lynx

 

În luna august, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Ungaria își înzestrează Forţele Armate cu tehnică militară modernă pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO. Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul cooperării dintre gigantul din industria europeană de apărare Rheinmetall și statul ungar, părțile vor înființa un joint venture și o fabrică de producție pentru producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx de ultimă generație în Ungaria.

Te-ar putea interesa și...
Industrie de apărare Vezi toate articolele