Retragerea trupelor americani din Germania | Administraţia Biden suspendă decizia lui Trump
Autor: S.I. Catalin pe 04 feb, 08:38 | Forțele terestre

Soldații americani în portul Bremerhaven, Germania, ca parte a exercițiului Defender-Europe 20, 21 februarie 2020. Imagine: US Army.

Administraţia Joseph Biden a suspendat, pentru reevaluare, decizia fostului preşedinte Donald Trump privind diminuarea efectivelor militare americane din Germania, 

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, „a iniţiat procedura de reevaluare completă” a planului reducerii numărului militarilor americani din Germania, a declarat generalul Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa (SACEUR) şi comandant suprem NATO pentru Europa, informează Mediafax.

„Planificarea precedentă, aflată în curs pentru iniţiativa precedentă, a fost suspendată pentru ca secretarul Apărării şi actuala Administraţie să poată efectua o reevaluare completă asupra a tot ceea ce s-a întâmplat până când a preluat atribuţiile secretarul Lloyd Austin”, a precizat generalul Tod Wolters, conform site-ului Politico.com.

Generalul Tod Wolters a declarat că nu poate anticipa ce decizie va fi luată după reevaluare. „Noua Administraţie a SUA a anunţat că trebuie să realizăm o reevaluare completă, în toate domeniile. Iar apoi, după evaluare, vom începe elaborarea noilor planuri”, a precizat oficialul militar.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat în vara anului 2020 un plan de reducere cu 12.000 de militari a efectivelor SUA din Germania.

Te-ar putea interesa și...
Forțele terestre Vezi toate articolele