Premieră în Franța. Armata a lansat primele rachete sol-aer Mistral 3 (Video)
Autor: DefenseRomania Team pe 05 oct 2020 / 14:12 | Industrie de apărare

Lansarea unei rachete Mistral 3, sursă foto: MBDA

Armata franceză a efectuat primele trageri cu rachetele sol-aer Mistral 3 produse de gigantul european MBDA. Tragerile care au avut loc în Franța au reprezentat o premieră. 

Operațiunea a avut loc pe insula franceză Ile du Levant, în Mediterană, aproape de orașul Toulon. Potrivit celor de la ArmyRecognition, rachetele Mistral 3 au fost lansate de Armata franceză pe o platformă mobilă de tipul VLRA.

Imaginile din timpul exercițiului au fost publicate pe diverse rețele de socializare.

 

Watch this great video of an operational readiness firing by the French Army of a #Mistral3 @byMBDA in the stunning training range of Ile du Levant, proving how the missile guidance is immune to #flares. Increased velocity, range, accuracy and resistance to #countermeasures. https://t.co/uRgG8eROtz

— MBDA (@byMBDA) September 16, 2020

 

Mistral 3 este o rachetă de tip sol-aer  a cărei rază de acțiune maximă este de 7 km, mai mare față de versiunile anterioare. Mistral 3, dezvoltată de MBDA, include un focos nou pentru a spori eficiența și un sistem de control actualizat care îmbunătățește manevrabilitatea. Sistemul de ghidare cu infraroșu permite localizarea țintelor mici. 

Racheta poate distruge ținte precum UAV-uri, rachetele turbopropulsate, dar și ambarcațiuni rapide. Viteza rachetelor Mistral 3 atinge 930 m/s.

 

Te-ar putea interesa și...
Industrie de apărare Vezi toate articolele