Poliție aeriană. Avioanele Eurofighter ale Germaniei au identificat un Il-78 al Rusiei
Autor: Eduard Pascu pe 03 feb, 20:00 | Forțele aeriene

Forțele Aeriene ale Germaniei care asigură serviciul de poliție aeriană în Estonia au decolat în alertă pentru identificarea unui avion care zbura în spațiul internațional cu transponderul oprit și care nu răspundea la apelurile radio prin banda de urgență.

În urmă cu o oră, Forțele Aeriene ale Germaniei (Luftwaffe) au anunțat că azi avioanele Eurofighter care efectuează serviciul de poliție aeriană în Estonia s-au ridicat în alertă pentru identificarea unui avion care zbura în spațiul internațional. Conform imaginilor difuzate pe Twitter a fost vorba despre o identificare la vedere. Acest lucru a fost nevoie conform procedurilor de poliție aeriană fiindcă avionul avea transponderul oprit și nu răspundea la mesajele radio. 

Conform procedurilor NATO identificarea avionului țintă se face în zona spațiului aerian internațional și nu se așteaptă ca respectiva aeronavă să încalce spațiul de interes al NATO. 

Alarma a fost dată de comandamentul forțelor aeriene din Uedem, Germania. 

 

Heute identifizierten die ????????#Eurofighter bei ihrem 21. Einsatz bei @NATO #VAPB ein ???????? Militärflugzeug vom Typ IL 78 im intern.Luftraum nördl. von ????????.Für das #TLG74 war es der erste Schutzflug seit der Kommandoübernahme.#WeAreNATO #SecureTheSkies #60YearsAirPolicing @MOD_Estonia pic.twitter.com/oUpNAdCU7O

— Team_Luftwaffe (@Team_Luftwaffe) February 3, 2021
Forțele aeriene Vezi toate articolele