Poliţia rusă arestează susţinători ai lui Alexei Navalnîi înainte de aterizarea acestuia la Moscova - Video
Autor: Eduard Pascu pe 17 ian, 18:26 | News

Sursa foto: Twitter

Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului Alexei Navalnîi, înainte de aterizarea acestuia la Moscova, relatează AFP.

Navalnîi a decolat după-amiază din Berlin, pentru a reveni în Rusia, deşi autorităţile din ţara sa au avertizat că ar putea fi arestat la sosire, transmite Agerpres.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Navalnîi se afla în Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, după ce opozantul şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se află Navalnîi urmează să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locală 19.20 (16.20 GMT).

 

#Russia ???????? police started to arrest Alexei #Navalny's allies starting with his lawyer & 2 of his assistants in Vnukovo International Airport, 28 km southwest #MoscowRussia's leading opposition figure & chief Kremlin critic @navalny left #Germany ???????? 5 months after being poisoned https://t.co/kUK3yllQT5

— Saad Whatsittoya Abedine (@SaadAbedine) January 17, 2021
Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele