Poliția a tras asupra manifestanților din Myanmar (Video)
Autor: Eduard Pascu pe 28 feb, 08:50 | News

Poliția a tras asupra protestatarilor în Myanmar Sursa foto: Twitter

Poliţia din Myanmar a tras duminică în protestatarii împotriva puciului din 1 februarie şi a ucis cel puţin doi oameni, transmite Reuters. Represiunea violentă a demonstraţiilor continuă de două zile în toată ţara, iar bilanţul morţilor a ajuns la cel puţin cinci.

Forţele de ordine au deschis focul în mai multe locuri la Yangon, cel mai mare oraş din Myanmar, după ce nu a reuşit să disperseze manifestanţii cu ajutorul grenadelor paralizante şi al gazelor lacrimogene. Un bărbat spitalizat cu o rană de glonţ în piept a murit după internare, a dezvăluit un medic care a cerut să nu-i fie publicat numele, şi un portal media local, transmite Agerpres.Incidente similare au avut loc şi la Dawei, în sud. Un politician şi presa locală au afirmat că un manifestant a fost ucis şi mai mulţi au fost răniţi.Poliţia a intervenit şi în Mandalay, al doilea oraş al ţării, şi în Lashio, în nord-est.Protestele de stradă şi intervenţiile poliţiei au creat haos în statul din sud-estul Asiei după ce armata a răsturnat de la putere guvernul condus de Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru pace. Puciştii au arestat mai mulţi oficiali şi au pus capăt tranziţiei democratice după 50 de ani de regim militar, sub pretextul fraudelor la alegerile din noiembrie 2020.Mai multe state occidentale au condamnat lovitura de stat şi represiunea. Săptămâna trecută, generalul Min Aung Hlaing, şeful juntei care a preluat puterea în Myanmar, a susţinut că autorităţile folosesc un minimum de forţă necesar ca reacţie la proteste.

 

Tw//bombs,gunshots ❗️This is what Myanmar military coup is doing at people????????Help Myanmar ❗️SPRING REVOLUTION#MilkTeaAlliance#Feb28Coup#WhatsHappeningInMyanmarVid crd pic.twitter.com/pT1GiXGWQO

— KaiWinKana???????????? (@KaiWinKana1) February 28, 2021
News Vezi toate articolele