O femeie, pilot de elicoptere Chinook și-a arătat măiestria în Afganistan (Video)
Autor: Eduard Pascu pe 06 feb, 10:59 | Forțele aeriene

Un pilot de elicoptere, membru al Royal Air Force, a atras laude pe internet după ce a apărut o filmare din timpul operațiunilor din Afganistan. Forțele speciale sunt debarcate în vârf de munte dintr-un elicopter Chinook, dar nu în rapel ci cu aeronava sprijinită de stânci. Piloții spun că una dintre cele mai grele manevre este zborul la punct fix mai ales în zone unde curenții sunt foarte puternici. 

Meseria de pilot de elicoptere nu este doar pentru bărbați. Acest lucru a fost dovedit conform informațiilor publicate într-o postare pe Twitter de o femeie, pilot de elicoptere Chinook din cadrul Royal Air Force.

 

Photo taken in 2008 by my sniper team.Female pilot. This is ninja level flying. Don't tell me women are bad at parking. pic.twitter.com/2m5J45fgWy

— Hugh Keir (@HughKeir) January 31, 2021

Filmarea, deși este foarte veche, e încă foarte virală și atrage în continuare comentariile internauților care laudă măiestria de care a dat dovadă în timpul misiunilor din Afganistan când, din elicopterul pilotat de ea, sprijinit cu partea din spate de munte, au debarcat membrii forțelor speciale. Imaginile video au fost surprinse de lunetiștii aflați deja pe poziții.

 

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele