Numărul doi al Al Qaida, ucis în Iran de Forțele Speciale israeliene
Autor: Eduard Pascu pe 14 noi, 08:56 | News

Forțele Speciale israeliene au reușit să anihileze în Iran, la Teheran, pe numărul doi al Al Qaida. Operațiunea ar fi avut loc în urmă cu trei luni și a fost ținută secretă.

Numărul doi Al Qaida, acuzat că a ajutat la plănuirea atacurilor din 1998 asupra a două ambasade americane din Africa, a fost ucis în Iran în luna august de către agenţi israelieni care au acţionat la cererea SUA, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului The New York Times, care citează oficiali din cadrul serviciilor de informaţii, relatează Reuters, transmite Agerpres.Abdullah Ahmed Abdullah, care avea numele de luptător Abu Muhammad al-Masri, a fost împuşcat de doi bărbaţi aflaţi pe o motocicletă, la Teheran, în urmă cu peste trei luni. Uciderea a fost păstrată secretă până acum, notează publicaţia citată. 

Autorităţile iraniene nu au confirmat oficial moartea teroristului, aflat în ţară din 2003, potrivit ziarului. Iar ministrul Afacerilor Externe a negat informaţiile oferite de sursa citată.

În luna octombrie o informație furnizată de Direcția Națională de Informații arăta că numărul doi al Al Qaida ar fi fost ucis în Afganistan.

Citește și: Talibanii şi Al-Qaida păstrează legături strânse, arată un raport al Pentagonului

Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele