Nou incident naval între forțele de frontieră ale Turciei și Greciei în Marea Egee (Video)
Autor: Eduard Pascu pe 07 ian, 18:43 | News

Două bărci ale Gărzii de Coastă grecești care împingeau migranți în apele teritoriale ale Turciei au fost alungate din zonă, a declarat joi Comandamentul Gărzii de Coastă din Turcia.

Miercuri, la 10.03 a.m. (0703GMT), ambarcațiunile au încălcat apele teritoriale turcești în zona Kardak Cliffs - o zonă între Grecia și Turcia în Marea Egee -, a declarat Comandamentul Gărzii de Coastă Turce pe Twitter.

"Elementele grecești, care nu au limite și care încalcă dreptul internațional, împing în mod constant migranții înapoi în apele teritoriale turcești. Au fost alungați din apele noastre teritoriale, pe care le-au încălcat și de această dată", a spus acesta.

Barcile grecești au fost îndepărtate prin manevre de șicanare inclusiv prin impact lateral, a mai spus comanda Gărzii de Coastă a Turciei. Autoritățile elene nu au comentat incidentul.

 

Such incidents happen very often here. For example last year when greece didnt use coast guard but Navy Gunboat ???????????? pic.twitter.com/dzIGwJtQr3

— TIGER (@wrongname46) January 7, 2021

Turcia a declarat că Garda de Coastă se află într-o misiune 24/7 pentru a asigura securitatea mării.

 

Another video. Turkish coast guard overtakes Greek navy gunboat. Navy Olympic games ? ???????????? pic.twitter.com/yT4ECu00PQ

— TIGER (@wrongname46) January 7, 2021

În ultimele luni au fost mai multe acuzații împotriva forțelor grecești care ar fi împins ilegal bărcile cu migranți, punându-le acestora viața în pericol.

Turcia a fost un punct cheie de tranzit pentru solicitanții de azil care doresc să treacă în Europa, în special pentru cei care fug de război și persecuții și găzduiește aproape 4 milioane de refugiați.

 

Greece is still pushing innocent people to death and Europe is just watching… Turkish Coast Guard Forces are rescuing lives.We strongly condemn @Frontex and @Europarl_EN for ignoring this inhuman treatment that stands every day@nmitarakis pic.twitter.com/Nl1cQwMomL

— Süleyman Soylu | Maske???? Mesafe↔️ Temizlik???? (@suleymansoylu) January 7, 2021
Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele