Momentul prăbuşiri avionului F-35B, suprins de martori oculari (Foto/Video)
Autor: S.I. Catalin pe 01 oct, 16:22 | Forțele aeriene

Sursa foto: The Aviationist

Așa cum probabil știți deja, un avion F-35B al US Marine Corps s-a prăbușit marți după-amiază, ora locală 16:00, în apropierea bazei aeriene El Centro, California, în urma unei coliziuni aeriene cu un KC-130J.

Între timp, pe reţele de socializare şi pe site-urile de specialitate din domeniul apărării a apărut un material video – după cum precizează şi analiştii OSINT care se ocupă de secţiunea The War Zone, ai publicaţiei The Drive – în care se poate observa momentul în care avionul F-35B al US Marine Corps se izbeşte puternic de sol, după ce în aer a suferit mai multe avarii în urma coliziuni cu o aeronavă de realimentare KC-130J.

F-35B Crashing Ground After Mid-Air Collision With KC-130J pic.twitter.com/dPBdVjokJ9

— vlad vlad (@vladwlad777) September 30, 2020

Potrivit The War Zone, momentul prăbuşirii avionului F-35 B a fost surprins de mai mulţi martori oculari care se aflau întâmplător în zonă.  Locul prăbușirii F-35B ar fi în apropiere de Marea Salton, la nord-est de San Diego.

Video Emerges Of Marine Corps F-35B Crashing Into The Ground After Mid-Air Collision With KC-130J #avgeek #aviation https://t.co/UNJaLpdskN

— Aviation Mobile Apps (@aviation_apps) October 1, 2020

Pe 29 august, la aproximativ ora locală 16:00 a SUA, a fost raportat că un F-35B a intrat în coliziune cu un KC-130J, provocând dau grave ambelor aeronave, în timpul unei misiuni de realimentare, efectuată în spaţiul aerian al Californiei, având ca rezultat nefericit prăbușirea avionului de generaţia a V-a.

Marine F-35B Crashes After Collision With KC-130 Over California; All Aircrew Recovered Safely - USNI Newshttps://t.co/409lze8hR8 pic.twitter.com/P4qYkEt5n8

— USNI News (@USNINews) September 30, 2020

Aeronava KC-130, folosită ca avioane de realimentare pentru aviația maritimă americană, după incidentul petrecut în spaţiul aerian, a efectuat o aterizare de urgenţă lângă Aeroportul Regional Jacqueline Cochran din Therma.

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele