Moment istoric: Papa Francisc a ajuns la Mosul, orașul-simbol unde Statul Islamic și-a autoproclamat califatul
Autor: Tudor Curtifan pe 07 Martie, 10:51 | Terorism

Foto: Papa Francisc, în vizită în Irak. Sursă foto: Site oficial Vatican - Vatican.va

Papa Francisc a sosit duminică la Mosul pentru a se ruga în acest oraş din nordul Irakului, odată un bastion al grupului jihadist Statul Islamic, unde în prezent nu au mai rămas mai mult de câteva zeci de familii de creştini, informează Agepres, care citează Reuters.

Pontiful în vârstă de 84 de ani a zburat cu elicopterul din oraşul Erbil, aflat în apropiere, în a treia zi a turneului său istoric în Irak.Călătoria lui Francisc este prima vizită papală în Irak, unde suveranul pontif a pledat pentru toleranţă şi coexistenţă şi a cerut încetarea violenţelor în numele religiei.

Foto: Papa Francisc, în vizită în Irak. Sursă foto: Site oficial Vatican - Vatican.vaPapa se va ruga în piaţa unei biserici distruse în 2017 în timpul luptelor pentru alungarea Statului Islamic din oraş, al doilea ca mărime din Irak.Clerul irakian s-a pregătit să-l întâmpine pe papă, steaguri ale Irakului şi Vaticanului putând fi văzute în centrul oraşului.

Vizita la Mosul e una istorică în contextul în care orașul a reprezentat un simbol al Statului Islamic.  Pe 29 iunie 2014, în oraşul irakian Mosul, Statul Islamic și-a autoproclamat califatul, orașul devenind un simbol al luptătorilor jihadiști, înfrânți în Irak de coaliția antiteroristă condusă de Occident.

Orașul Mosul, al doilea cel mai mare din Irak, a fost totodată și martorul unor atrocități cumplite comise de luptătorii Statului Islamic.

Terorism Vezi toate articolele