Ministerului Apărării din Coreea de Sud: Phenianul ar fi organizat o paradă militară în noaptea de miercuri spre joi
Autor: S.I. Catalin pe 09 sep, 10:59 | News

Coreea de Nord pare să fi organizat o paradă militară în noaptea de miercuri spre joi, la Phenian, potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, ceea ce ar fi a treia paradă de acest tip în mai puţin de un an organizată de ţara care deţine putere nucleară, relatează AFP.

"Există semne că Nordul a organizat o paradă", a explicat joi un oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării.Mai multe detalii nu au putut fi date, ca de exemplu, dacă liderul nord-coreean Kim Jong a asistat la paradă sau dacă Phenianul a prezentat cu această ocazie noi echipamente militare.

''Monitorizăm situaţia îndeaproape'', a dat asigurări sursa citată, menţionând că ''este necesară o analiză mai aprofundată pentru a avea mai multe detalii'', precizează Agerpres.Potrivit site-ului de specialitate NK News, care citează surse din Phenian, au fost trase focuri de artificii în centrul oraşului la miezul nopţii şi apoi dimineaţa şi au fost auzite avioane de luptă, fiind două indicii care susţin ipoteza unei parade militare.Joi este cea de-a 73-a aniversare de la fondarea Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), denumirea oficială a Nordului peninsulei.

Cu toate acestea, mass-media de stat nord-coreene nu au difuzat nicio imagine şi nici nu au confirmat evenimentul.Coreea de Nord a organizat ultima sa paradă militară în ianuarie, cu câteva zile înainte de învestirea preşedintelui SUA Joe Biden. Cu acea ocazie a fost prezentată o rachetă balistică care poate fi lansată de pe un submarin.RPDC nu a mai efectuat niciun test nuclear sau cu rachetă balistică intercontinentală din 2017. 

News Vezi toate articolele