Militarii români din forțele speciale, exercițiu în Germania. ”Vulturii” români, cot la cot cu americanii și macedonenii (Foto)
Autor: Tudor Curtifan pe 02 apr, 18:58 | Forțele speciale

Sursă foto: Forțele pentru Operații Speciale Române (Facebook)

Militarii români din Batalionul 51 Operații Speciale ”Vulturii” au efectuat un amplu exercițiu în Germania.

Potrivit unui anunț al Forțelor pentru Operații Speciale Române, „timp de o lună de zile operatorii din Batalionul 51 Operații Speciale ”Vulturii” au participat la exercițiul Combined Rezolve XV în Hohenfels Germania, alături de partenerii americani și operatori din forțele speciale ale Macedoniei de Nord”.

Combined Resolve XV este unul dintr-o serie de evenimente de instruire multinaționale concepute pentru a construi pregătirea și a spori interoperabilitatea cu forțele aliate și partenere NATO pentru a lupta și a câștiga împotriva oricărui adversar.La exercițiu au participat în total aproximativ 4.500 de militari din 10 țări memebre NATO și partenere.

”Interoperabilitatea nu se referă doar la tehnologie, ci la oameni și procese - la militarii tuturor națiunilor participante care dezvoltă capabilități critice pe câmpul de luptă, cum ar fi comunicarea și înțelegerea aliaților și partenerilor.” Acesta a fost mesajul colonelului Marc V. LaRoche, locțiitorul Forțelor pentru Operații Speciale americane din Europa, care prin vizita sa făcută colegilor noștri a dorit să evidențieze că împărtășim aceleași preocupări de securitate și că apreciază angajamentul hotărât al României și Macedoniei de Nord față de Alianța Transatlantică și partenerii din întreaga Europă, mai anunță sursa citată.

Imagini din timpul misiunii. Sursă foto: Forțele pentru Operații Speciale Române

 

 

 

 

 

 

 

Forțele speciale Vezi toate articolele