Marina Regală Saudită a recepționat a treia corvetă fabricată în Spania
Autor: Eduard Pascu pe 29 Martie, 19:01 | Forțele navale

Lansare corveta Hail Sursa foto: Captură Navantia

Arabia Saudită a recepționat azi a treia corvetă din clasa Al Jubail (Avante 2200) fabricată la șantierul naval Navantia din Spania.

Lansarea corvetei ”Ḥail” a avut loc la ora 16.15, ora locală, la șantierul naval Navantia din San Fernando, transmite Naval News.  

Proiectarea corvetelor este de ultimă generație, maximizând participarea Navantia prin încorporarea propriilor produse, cum ar fi sistemul de luptă CATIZ, sistemul de comunicații integrate HERMESYS, sistem de tragere DORNA, sistemul de control al platformei integrate, împreună cu alte echipamente.

Acest contract, care a intrat în vigoare în noiembrie 2018 și prevede livrarea până în anul 2024 a cinci corvete.

Acest program prevede pe lângă construcție, suport pentru ciclul de viață timp de cinci ani, de la livrarea primei nave, cu opțiune pentru încă cinci ani.

Pe de altă parte, contractul include, de asemenea, furnizarea mai multor servicii, precum asistență logistică integrată, instruire operațională și de întreținere, furnizare de centre de instruire pentru sistemul de luptă și sistemul de control al platformei navelor, suport pentru ciclul de viață și sistemele pentru întreținerea navelor la baza navală Jeddah.

Corveta din clasa Al Jubail (Avante 2200) are o lungime de 104 metri, o lățime de 14 metri și va putea găzdui 102 persoane (echipaj și personal suplimentar). Poate atinge o viteză maximă de 27 de noduri și are o autonomie de 21 de zile pe mare.

 

Future Royal Saudi Navy Al Jubail-class corvette RSNF Hail (832) being launched today at Navantia shipyards in Spain - March 28, 2021 #rsnfhail * photos posted on Navantia Instagram pic.twitter.com/ThZaZz9mDd

— WarshipCam (@WarshipCam) March 28, 2021
Forțele navale Vezi toate articolele