Marina Indiană a pierdut un avion MiG-29K în Marea Arabiei
Autor: S.I. Catalin pe 27 noi 2020 / 13:15 | Forțele aeriene

Marina Indiană a declarat vineri că un MiG-29K cu dublă comandă, folosit ca avion de antrenament, care efectua un zbor în Marea Arabiei, s-a prăbușit joi în jurul orei 17:00. În timp ce unul dintre piloţi a fost salvat, pentru cel de-al doilea pilot a fost lansată o operațiune de căutare.

Presa de la New Delhi relatează că operațiunea de căutare pentru cel de-al doilea pilot este în curs de desfășurare de către forţele aeriene şi cele navale. Totodată, Marina Indiană a dispus începerea efectuării unei anchete pentru a se stabili cauzele care au dus prăbuşirea avionului MiG-29K.

A Mig-29k trainer aircraft operating from the aircraft carrier INS Vikramaditya at the Arabian Sea met with an accident at about 5 pm on Thursday.To read more, visit IMS Spectrum.https://t.co/M79Fc2QzxO#imsspectrum #NewsUpdate #mig29k #aricraft #arabiansea pic.twitter.com/ZMK8nP9Pkb

— Spectrum (@ims_spectrum) November 27, 2020

Pe 16 noiembrie 2019, un alt MiG-29K, folosit tot ca avion de antrenament, s-a prăbușit în apropiere de regiunea Goa, după o defecțiune apărută la motor ca urmare a lovirii unui stol de păsări. În februarie 2020, o altă aeronavă MiG-29K s-a prăbușit în Marea Arabiei în timpul unui zbor de antrenament care avea loc în statul indian Goa.

India a comandat 45 de avioane MIG-29K din Rusia, iar mare parte dintre aceste aparate sunt operate de pe portavionul INS Vikramaditya al Marinei Indiene.

La sfârşitul lui 2018 precizam că, din cauza problemelor tehnice, India a decis să renunțe la avionul multi-rol rusesc MiG-29K, utilizat de Marina Indiană. Militarii indieni caracterizau aeronavele MiG-29K ca fiind o ,,maşinării plină de de probleme tehnice''. În special, piloții s-au plâns de planeitatea aeronavei, sistemul de control și manevrabilitatea acesteia

Cele mai multe probleme au fost observate la propulsor, motiv pentru care, din februarie 2010, au fost retrase din exploatare mai multe avioane MiG-29K.

Te-ar putea interesa și...
Forțele aeriene Vezi toate articolele