Israelul primește încă trei avioane de luptă F-35 (Foto). Obiectivul: O flotă formată din 50 de avioane de generaţia a V-a
Autor: S.I. Catalin pe 26 apr, 12:27 | Forțele aeriene

În cursul zilei de ieri, alte trei avioane de luptă ''Adir'' (F-35 i ) au aterizat la baza aeriană Nevatim din Israel. Astfel, Forţele Aeriene Israeliene au acum o flotă de 27 de avioane F-35.

Până în 2024, urmează să sosească în Israel încă 23 de avioane F-35, ceea ce va face ca Forţele Aeriene Israeliene să aibă o flotă formată din 50 de avioane de generaţia a V-a.

Welcome ????Three new "Adir" (F-35I) aircraft touched down at Nevatim Airbase in Southern Israel today. The new advanced jets will join the lines of the 116th ("Lions of the South") Squadron to strengthen the IAF's operational capabilities ???????? pic.twitter.com/EAiEIlvTZ2

— Israeli Air Force (@IAFsite) April 25, 2021

Israelul a fost de acord să achiziționeze suplimentar avioane F-35 din Statele Unite, deși configuraţia şi numărul exact nu a fost încă precizate.

Contractul israelian cu Lockheed-Martin, producătorul F-35, este pentru un număr total de 50 de avioane F-35, urmând ca aproximativ șase aeronave de acest tip să fie livrate în fiecare an până în 2024.

În decembrie 2019, vicepreședintele Lockheed-Martin, generalul Gary North, a vizitat Israelul. Gary North a declarat în timpul vizitei sale că Israelul înclină spre ideea de a avea în viitorul apropiat şi o a treia escadrilă de avioane F-35. 

În vara anului 2020, Forţele Aeriene Israeliene (IAF) au inaugurat a doua escadrilă de avioane stealth de a cincea generație F-35, cunoscută sub numele de „Leii Sudului", reînnoind istorică Escadrilă 116.

Baza aeriană Nevatim din sudul Israelului a găzdui o ceremonie specială în care a fost inaugurată oficial a doua escadrilă de avioane F-35 a forțelor aeriene israeliene.

Primele două aeronave F-35 ale escadrilei 116 au ajuns în Israel în noiembrie 2019, la baza Nevatim.

 

Forțele aeriene Vezi toate articolele