Iranul amenință cu o ripostă dură după uciderea liderului programului nuclear
Autor: Eduard Pascu pe 27 noi 2020 / 18:06 | News

Administrația iraniană de la Teheran a anunțat că asasinarea directorului programului nuclear, Mohsen Fakhrizadeh, nu va trece nerăzbunată.

Administraţia de la Teheran a ameninţat, vineri după-amiază, că va riposta la atacul soldat cu moartea lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, potrivit Mediafax. „A fost ucis un cercetător iranian eminent, astăzi”, a reacționat ministrul de Externe, Javad Zarif, într-un mesaj pe Twitter. „Această lașitate – cu indicații serioase către Israel – arată o disperare hotărâtă a responsabililor”.

 

Terrorists murdered an eminent Iranian scientist today. This cowardice—with serious indications of Israeli role—shows desperate warmongering of perpetratorsIran calls on int'l community—and especially EU—to end their shameful double standards & condemn this act of state terror.

— Javad Zarif (@JZarif) November 27, 2020

„Cei care au acționat au țintit un vehicul care îl transporta pe Mohsen Fakhrizadeh, conducătorul organizației de cercetare și inovare a Ministerului”, a transmis Ministerul Apărării de la Teheran. „Au avut loc schimburi de focuri, iar în urma acestora dr. Fakhrizadeh a fost rănit grav și dus la spital”. „Din nefericire, eforturile medicilor de a-l salva nu au avut succes și, acum câteva minute, acesta a murit”, s-a mai arătat în comunicatul Ministerului.

În ianuarie o dronă MQ-9 Reaper a executat un bombardament asupra aeroportului din Bagdad. În urma acestuia comandantul șef al Gardienilor Revoluției din Iran Qassem Soleimani a fost ucis.

Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele