Iranul a testat noua rachetă Jask II cu submarinul Fateh
Autor: Eduard Pascu pe 14 sep, 17:05 | Forțele navale

Iranul a mărit raza de acțiune a unei rachete lansate de submarin, a spus comandantul marinei iraniene.

Contraamiralul Hossein Khanzadi, comandantul marinei iraniene, a evidențiat în cadrul unui interviu televizat progresele din industria de apărare, indicând dezvoltarea rachetei lansate de pe submarin, Jask-II. Comandantul a menționat că Jask-II are o autonomie mai mare decât modelele sale anterioare, transmite Tasnim.

"Rachetele lansate de la suprafață ar putea fi deviate de inamic, dar Jask-II este lansat de un submarin care se poate deplasa acolo unde inamicul nu se așteaptă deloc", a adăugat el.

Contraamiralul Khanzadi a mai menționat că racheta navală poate fi trasă de submarinul Fateh, o navă construită intern și care este echipată cu un sonar avansat.

Marina iraniană a lansat vineri o rachetă de croazieră de pe un submarin în timpul unor ample exerciții care au loc în Marea Oman și în partea de nord a Oceanului Indian.

Zona de antrenament a acoperit o suprafață foarte mare în partea estică a strâmtorii Hormuz, coasta Makran, Marea Oman și zone din nordul Oceanului Indian, până la latitudinea de 10 grade.

Citește și: Iranul a trimis în premieră submarinul Fateh în Golful Oman unde a testat și o rachetă de croazieră

Te-ar putea interesa și...
Forțele navale Vezi toate articolele