Congresul SUA, luat cu asalt. Insurecție a votanților loialiști ai lui Donald Trump la Washington
Autor: H.D. Hartmann pe 06 ian, 22:21 | News

În momentul în care transmitem știrea, la Washington are loc pentru prima dată după ocuparea Capitalei de trupele britanice în secolul al XVIII-lea, ocuparea Capitoliului.

Celebrele scări și binecunoscuta rotondă a Capitoliului au fost invadate de către votanții loialiști ai lui Donald Trump.

Cu numai o oră înainte, aceștia participaseră la o manifestație organizată de către Trump în fața Casei Albe. La această manifestație Donald Trump i-a încurajat să se organizeze pentru a face presiuni asupra Congresului care tocmai se afla în sesiune de confirmare a alegerii președintelui Joe Biden.

Într-o imagine dată de CNN se arată cum paznici înarmați au blocat intrarea în camera Senatului, având pistoalele îndreptate spre manifestanți.

În acest moment vorbim de o organizare precisă și de intenția clară de ca sesiunea comună a Senatului și a Camerei Reprezentanților de a certifica alegerea lui Joe Biden să fie blocată.

Ca urmare a atacului, sesiunea a fost suspendată până la noi ordine. Imaginile pe care le vedem amintesc de momentele tumultoase ale nașterii democrației din România acum 30 de ani. Dar nimeni nu și-ar fi putut imagina asemenea manifestări într-o democrație solidă, matură și atât de puternică, precum cea americană.

 

Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele