Industria turcă de apărare a dezvoltat sistemul NAZAR - care oferă capacitatea de ''soft-kill'' împotriva rachetelor ghidate
Autor: S.I. Catalin pe 18 aug, 11:23 | Industrie de apărare

Compania turcă de apărare Meteksan a anunțat că a dezvoltat un nou sistem laser la sol, numit NAZAR care oferă capacitatea de ’’soft-kill’’ împotriva rachete cu ghidare electro-optic (EO) și cu infraroșu (IR).

Rachetele ghidate de tip EO / IR, datorită tehnologiilor avansate care stau la baza dezvoltării lor, sunt considerate din ce în ce mai mult o amenințare pentru bazele militare, depozitele de muniții și facilitățile strategice civile.

Sistemul NAZAR a fost dezvoltat cu scopul de a detecta rachetele ghidate EO și IR și de a reuşi să le neutralizeze de la distanțe mari, prin distrugerea componentei soft care stă la baza controlului acestor rachete.

Land-based NAZAR System will be exhibited for the first time at the Meteksan Defence booth during IDEF 2021 Exhibition. https://t.co/Kmwk3JStJB

— Defence Turkey Magazine (@DefenceTurkey) August 17, 2021

NAZAR a fost dezvoltat nu numai pentru a fi eficient împotriva rachetelor ghidate EO / IR cunoscute, ci și pentru a avea capabilități de recunoaștere și supraveghere care vor oferi un avantaj împotriva amenințărilor asimetrice datorită capacității sistemului său radar de operare în bandă largă.

Türk Savunma Sanayi’nin en çok merak edilen projelerinden #NAZAR, ilk kez #IDEF21'de Meteksan Savunma standında sergileniyor. Geleceğin Lazer Elektronik Harp Sistemi ile tanışmaya hazır mısınız????? 17-20 Ağustos????Salon 3/322A pic.twitter.com/fHbSaBiaSC

— Meteksan Savunma (@MeteksanSavunma) August 17, 2021

Sistemul NAZAR va putea, de asemenea, să funcționeze şi să fie integrat alături de alţi senzori și sisteme.

În prima etapă, NAZAR poate fi utilizat pe o platformă mobilă terestră. În urma dezvoltării sistemului terestru, vor fi aduse modificările necesare pentru a crește capacitățile de apărare antirachetă (ASMD) ale navelor de război. Scopul final fiind acela că sistemul NAZAR să poate fi integrat şi pe navele militare.

 

Industrie de apărare Vezi toate articolele