Încă un avion F/A-18E Super Hornet al US Navy s-a prăbușit (Foto/Video)
Autor: S.I. Catalin pe 21 oct 2020 / 08:19 | Forțele aeriene

Un avion de luptă multi-rol F/A-18E Super Hornet al Marinei SUA, care a decolat de la baza navală Lemoore, s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor de antrenament 

Un avion de vânătoare F/A-18E Super Hornet al Marinei SUA s-a prăbuşit, în cursul zilei de marţi, într-o zonă de deşert din California, în apropierea bazei aeriene China Lake, au anunţat oficiali militari americani pentru USNI News.

Pilotul a reuşit să se catapulteze în siguranță și a fost dus la o unitate medicală din apropiere pentru p examinare medicală amănunţită.

F18 PLANE CRASH: This is video just in from the scene near the Robbers Roost rock formation in East Kern County (near Hwy 14 and Hwy 178 junction). No word on any injuries. pic.twitter.com/bUZpRQu7tb

— Eytan Wallace (@EytanWallace) October 20, 2020

Într-o declarație publicată de baza navală Lemoorse se precizează că US NAVY cooperează cu autoritățile locale pentru a se stabili în ce condiţii a avut loc accidentul. În comunicatul de presă se mai precizează că vor fi publicate mai multe informații pe măsură ce acestea deveni disponibile.

September 2020, aterizare de urgență a unui F/A-18 Super Hornet după ce motorul a luat foc

Un avion de vânătoare F/A-18F Super Hornet al US Navy, repartizat în escadrilă de luptă Strike 103 de la Baza Navalo-Aeriană Oceana din Virginia, a suferit, în zbor, un incendiu la motor, forţând pilotul să efectueze o aterizare de urgență.

Iulie 2020, un avion F/A-18F Super Hornet a US Navy s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament în Marea Filipinelor. 

Avionul F/A-18F Super Hornet aparţinea puşcaşilor marini americani şi era parte din flota de avioane de luptă pe care portavionul USS Theodore Roosevelt o găzduieşte la bordul său. Avionul era unul cu dublă comandă, iar ambii piloţi au reușit să se catapulteze în siguranţă şi au fost recuperaţi imediat şi în siguranţă de un elicopter de căutare şi salvare.

Cu un an în urmă....

Coincidenţă sau nu, în urmă cu aproape un an, pe 31 August 2019, un avion de luptă F/A-18E Super Hornet al Marinei SUA, care a decolat de la baza navală Lemoore, s-a prăbușit tot în apropiere de  baza aeriana China Lake

 

 

Forțele aeriene Vezi toate articolele