La un pas de o nouă tragedie. Un F-22 a avut probleme cu trenul de aterizare (Foto)
Autor: S.I. Catalin pe 16 Martie, 10:44 | Forțele aeriene

În cursul zilei de ieri, pe reţele de socializare, au apărut mai multe imagini, preluat ulterior şi de publicaţiile de specialitate din domeniul apărării, cu un avion F-22 Raptor care a avut probleme la trenul de aterizare.

Publicaţiile The War Zone şi The Aviationist au precizat că un avion F-22 Raptor, alocat 325th Fighter Wing, a suferit avarii minor după ce trenul de aterizare din faţă nu s-a deschis corespunzător, pilot fiind forţat să efectueze o aterizare de urgenţă. 

Sursa citată  precizează că incidentul a avut loc pe 15 martie 2021 la baza aeriană Eglin a US Air Force din Florida. După cum se poate observa şi în imagini aeronava nu prezintă avarii majore, partea din faţă a aeronavei atingând pista.

F-22 Ground Mishap15/03/2021 #USAF ????????A #F22 #Raptor, assigned to the 325th Fighter Wing, experienced the collapse of the nose gear during a landing attempt at #Eglin AFB.Fire crews responded immediately and the pilot was transported to flight medicine for an evaluation pic.twitter.com/WZgIqwHlG8

— The Dead District (@TheDeadDistrict) March 16, 2021

Informaţiile au fost confirmate şi printr-un comunicat de presă al Bazei Aeriene Eglin.

F-22 GROUND MISHAP - An F-22 Raptor, assigned to the 325th Fighter Wing, experienced a ground mishap at on the flightline here at approximately 3:30 p.m. March 15.The F-22 experienced an in-flight emergency. The aircraft landed safely. There was one person on board. cont. pic.twitter.com/IKqYs31u7R

— Eglin Air Force Base (@TeamEglin) March 15, 2021

Acest incident survine la 10 luni după ce un alt F-22 a fost implicat într-un incident grav. Pe 15 mai 2020, un alt F-22 Raptor s-a prăbușit în apropierea Bazei Aeriene Eglin, Florida.

 

Încă un F-22 în minus din totalul de 185 de aeronave operaţionale ale US Air Force

 

The Drive subliniază gravitatea incidentului în condițiile în care aeronavele F-22 Raptor sunt o prezență mică în flota US Air Force. Astfel, înainte de acest incident, Forțele Aeriene ale SUA dispuneau de doar 185 de aparate F-22 Raptor din care doar aproximativ 125 sunt operaționale pentru misiuni de luptă.

 F-22 Raptor, printre cele mai performante aeronave militare construite vreodată

 F-22 Raptor a fost unul dintre cele mai performante avioane de vânătoare din lume. Din păcate din cauza costurilor foarte ridicate, coroborat cu dezvoltarea aeronavelor de generația a V-a de către Rusia și China, dar și a faptului că SUA au interzis exportul aeronavelor, producția F-22 a fost stopată.

SUA s-au axat pe F-35, mai ieftin decât F-22. Prețul unui F-22, pe unitate, se ridică la aproximativ 150 de milioane de dolari. În comparație, costul pe unitate pentru F-35 a scăzut sub 100 de milioane de euro.

 

Forțele aeriene Vezi toate articolele