„Sarcina miliției respective este de a-i alunga pe iranieni din Siria, efectuând operațiuni militare împotriva intermediarilor acestora”, notează ziarul libanez.

Ziarul libanez insinuează că Israelul s-ar afla în spatele creării Armatei de Sud, cu scopul de a contracara prezenţa militară iraniană din Siria

Al Modon nu susține în mod direct că Israelul s-ar afla în spatele creării Armatei de Sud, dar amintește că, de la sfârșitul anului 2017 până la jumătatea lui 2018, statul evreu a încercat deja să formeze o structură paramilitară anti-iraniană formată din diferite grupuri care operează în sudul Siriei.

„La acea vreme, s-a decis ca Frontul Revoluționarilor Sirieni, Ansar al-Islam, Fursan al-Joulan (Cavalerii Golanului), precum și alte grupări paramilitare, să fie incluse în Armată. Gruparea se află în toată regiunea Jaidur, în zona de nord-vest a suburbiei Darayya, precum și în toate zonele eliberate din Quneitra. În această perioadă, comandantul Cavalerilor Golanului, Moaz Nassar, și liderul Brigăzilor Abel Horana, Alla Zakaria Almalki, au menținut contactul cu partea israeliană”, informează ziarul libanez.

Articolul mai precizează că Israelul a avut „nu doar o singură întâlnire” cu liderii facțiunii, în timpul cărora rebelilor li s-au promis „arme, inclusiv antitanc, muniție de artilerie și tancuri rusești de tip T55 și T62, de care armata israeliană nu dispune”.

De asemenea, autoritățile de la Ierusalim ar fi fost de acord să finanțeze achiziționarea altor arme. Îndeplinindu-și toate obligațiile, scrie Al Modon.

În prezent, Armata de Sud se dezvoltată, incluzând grupurile Fursan al Julan și Jabhat Suvar al-Surya. Formația include și câteva grupuri mici.