În solidaritate cu Cehia și Letonia va expulza un diplomat rus
Autor: Eduard Pascu pe 23 apr, 14:45 | Uniunea Europeană

După ce Cehia și Polonia au decis să expulzeze diplomați ruși și Letonia s-a aliat acestui demers.

Letonia va expulza un diplomat rus în solidaritate cu Republica Cehă, a declarat Edgars Rinkevics, ministrul de Externe într-o postare pe Twitter, transmite TASS.

"În solidaritate cu aliații noștri cehi și din cauza încălcărilor Convenției de la Viena, Letonia a decis expulzarea unui diplomat rus. Letonia nu va tolera activități subversive pe teritoriul său sau pe teritoriul partenerilor și aliaților săi", se mai arată în mesaj.

Guvernul ceh a decis expulzarea a 63 de angajați ai ambasadei ruse de la Praga, a declarat joi ministrul ceh de Externe Jakub Kulhanek.

Anterior, guvernul ceh a declarat că Ambasada Cehiei de la Moscova are mult mai puțini angajați decât misiunea diplomatică rusă la Praga.

Pe 15 aprilie și Polonia a declarat trei diplomaţi ruşi, angajaţi ai ambasadei ruse la Varşovia, persona non grata, exprimându-şi solidaritatea cu măsuri similare luate de Statele Unite.

 

In solidarity with our Czech allies and due to the violations of Vienna Convention #Latvia has decided to expel a Russian diplomat. Latvia will not tolerate subversive activities on its soil or that of its partners and allies???????? ???? ????????

— Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) April 23, 2021
Uniunea Europeană Vezi toate articolele