În Cambogia deminarea terenurilor se face cu ajutorul șoarecilor dresați
Autor: Eduard Pascu pe 25 oct, 18:40 | News

Magawa a fost premiat cu medalia de aur pentru contribuția adusă în salvarea de vieți omenești prin operațiuni de deminare a terenurilor agricole din Cambogia. 

La prima vedere ați putea crede că este vorba despre un soldat dotat cu aparatură de ultimă generație pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive rămase în urma războiului din Cambogia. Ei bine nu. Este vorba despre un șoarece care a fost salvat de organizația PSDA. În ultimii șapte ani el a descoperit 39 de mine ascunse în pământ și alte 28 de bombe neexplodate. El a curățat o suprafață similară cu cea a 20 de terenuri de fotbal.

Are nevoie de doar 20 de minute pentru a "peria" suprafața unui teren de tenis. Tourn Aim, un fermier cambogian a spus: Nu pot fi decât foarte fericit pentru că pot munci pământul fără a mă mai teme. În Cambogia, peste 40.000 de persoane au rămas mutilate în urma exploziilor produse de minele îngropate. Este cel mai mare număr de victime raportat la numărul de locuitori, transmite Al Jazeera într-o postare pe Twitter.  

 

This furry hero wins a gold medal for detecting 39 land mines and 28 explosives in Cambodia ???????? pic.twitter.com/5Vd4zRuaHr

— Al Jazeera English (@AJEnglish) October 21, 2020
Te-ar putea interesa și...
News Vezi toate articolele