Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IDEB 2018. Vehiculul tactic blindat 4x4, GERLACH și vehiculul tactic ușor, FOX
Evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, a.s., parte a sectorului de inginerie al HTC INVESTMENTS, a.s., prezintă un prototip inovator, vehiculul de apărare tactic blindat 4x4 denumit GERLACH. 

IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, înființată în iunie 2000, este responsabilă de proiectarea, dezvoltarea și realizarea prototipului funcțional al acestui vehicul. Compania funcționează sub forma unui centru de cercetare și dezvoltare profesionist, având ca activitate dezvoltare, inovare și livrarea de  echipamente în diferite domenii, inclusiv industria de apărare. Proiectul GERLACH a implicat și o serie de alte companii din sectorul inginerie aparținând HTC Investment a.s., precum Zetor Engineering Brno, Ltd., care a fost responsabilă pentru proiectele vehiculelor cu șenile, Wolfdog și Fox, și IPM Engineering, Ltd., aceasta contribuind la mai multe proiecte (muniția vehiculului, echipamentul de teren al sistemului de aterizare, rezervorul de combustibil sau dezvoltarea vehiculului terestru fără pilot (unmanned ground vehicle - UGV) cu comandă de la distanță). La fel de importantă a fost și expertiza companiei ZETOR Tractors în tehnologia off-road.

 GERLACH – vehiculul tactic al viitorului

 Avantajul principal pe care GERLACH îl oferă este faptul că acest proiect ia în considerare cele mai recente inovații tehnice și de construcție, cât și experiența din operațiunile de luptă din ultimele decenii. În timp ce o parte din competitorii săi din acest segment au fost dezvoltați acum câteva decenii, GERLACH oferă un nou nivel de protecție, modularitate, mobilitate și confort pentru cele mai diverse tipuri de desfășurare de forțe.

 GERLACH – nivel de protecție ridicat la cost extrem de competitiv

 GERLACH se remarcă în mod special prin îmbinarea nivelului de protecție realizabil și a mobilității ridicate la un preț extrem de competitiv.

 Caracteristici principale:

Protecție balistică și anti-mine opțională - permite configurarea vehiculului GERLACH până la nivelul de protecție STANAG 4569 Volume 3, unul dintre cele mai înalte niveluri specificate în sistemele de dispozitive explozive improvizate (IEDs - Improvised Explosive Device Systems)

- Cost extrem de competitiv – prețul versiunii de bază începe de la 398.000 EUR. Prețul este valabil pentru toți clienții, indiferent de piața vizată.

- Mobilitate ridicată

 O combinație de compartimente confortabile pentru echipaj - în afara configurațiilor obișnuite  2 + 2 și 2 + 3, vehiculul oferă, de asemenea, și configurația de nivel superior de 2 + 4 membrii ai echipajului. Mobilitatea ridicată este realizată, în mod special, datorită soluțiilor unice de construcție și utilizării de componente-cheie de înaltă calitate, de la furnizori europeni renumiți.

GERLACH – un potențial produs global

Proiectul GERLACH vizează toate piețele în care se derulează achiziția sau înlocuirea vehiculelor multifuncționale 4x4 uzate. GERLACH este considerat ca fiind răspunsul la cele mai recente și viitoare cerințe pentru modernizarea armatelor sau forțelor de securitate.

FOX – vehicul de desfășurare rapidă

FOX este un vehicul de desfășurare rapidă, cu performanțe ridicate pe teren accidentat pentru categoria RDV (Rapid Deployment Vehicle), destinat nevoilor forțelor speciale sau forțelor de desfășurare rapide. Vehiculul poate transporta un echipaj de patru membri împreună cu echipamentele acestora, inclusiv armament.

Vehiculul a fost prezentat în premieră în cadrul expoziției IDET 2017. Principalele caracteristici ale vehiculului FOX includ performanțe ridicate de teren accidentat, greutate redusă, adaptabilitate de configurare în funcție de diferitele cerințe ale clientului. Vehiculul a fost prezentat din nou, ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în cadrul evenimentului IDET 2017, acesta fiind supus chiar și la teste militare în afara granițelor.

Despre Engineering Slovacia, a.s.

Compania face parte din sectorul de inginerie al HTC INVESTMENTS a.s., concentrându-se pe cercetarea și dezvoltarea în segmentul know-how-ului industrial. În prezent, compania este organizată ca un centru de cercetare și dezvoltare profesionist pentru aplicații mobile destinate mașinilor și vehiculelor speciale. Compania a fost înființată în iunie 2000 și este un partener profesional pentru dezvoltarea, inovația și soluțiile complete de livrare, printre altele, și în domeniul industriei de apărare. Zetor Engineering Slovacia, a.s. este un partener profesionist pentru dezvoltarea, inovarea și soluțiile complete de livrare în domeniul industriei de apărare.

Despre O HTC Investments a.s.

HTC holding a.s.  și-a început activitatea ca societate de investiții locale în 1992, când a investit capitalul său în primele companii din domeniul tehnologiei informației. În fiecare an, compania a dobândit o experiență nouă în gestionarea investițiilor, datorită căreia volumul activelor sale a crescut treptat, precum și perimetrul regional al activității acesteia.

Activitățile sale s-au extins treptat la activități de fabricare și cercetare și dezvoltare de produse destinate diferitelor aplicații în inginerie, agricultură, automobile, feroviare, textile, energie și în industria aerospațială.

Astfel, mica întreprindere cu operațiuni locale, a devenit în cele din urmă un jucător puternic în domeniul investițiilor, care, prin filialele sale, a reușit să treacă granițele slovace și astăzi este reprezentată nu numai într-o serie de țări europene, ci și în America de Nord, India și China. Având ani de experiență la nivelul întregului management, HTC Investments a.s. creează soluții strategice și de investiții care permit partenerilor săi să își minimizeze riscurile și să își maximizeze profitul.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
BIAS 2018, 28 iulie. Program complet, spectacol cu 150 de aeronave, urmărit de peste 100.000 de oameni
Ce se întâmplă duminică în România. Eveniment major
BIAS 2018. Evoluții în premieră absolută pentru România
Ziua Aviaţiei: ”România, una dintre primele ţări care au fructificat potenţialul aviaţiei”
Invictus Games. Militari români răniți, în Australia
AEROMANIA 2018, cel mai îndrăgit show aviatic de pe litoral
BIAS 2018. Listă participanți și data celui mai mare show aerian din România
Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Bruxelles
Summit NATO. Europenii îl critică pe Trump, tensiuni în Alianță
Prezenţa forţelor armate SUA în România, beneficii
Mircea Dușa, la Luxemburg. Proiectele PESCO, decizia Consiliului privind regulile de guvernanţă
Ziua Drapelului Național, 26 iunie. Mihai Fifor, prezent la ceremonie
Cel mai mare spectacol aerian din vestul ţării. Care este surpriza ediției
Eveniment de amploare, la a douăsprezecea ediție
Mircea Dușa: Spaţiul Balcanilor de Vest reprezintă o zonă cu interes strategic
Exerciţiu în Buzău, "leagănul paraşutismului militar românesc"
BOBAS 2018. Miting aerian de talie națională la Buzău
Black sea and Balkans Security Forum. Fifor, despre securitatea în regiune
Donald Trump şi Kim Jong Un, prima strângere de mână de la Singapore
Trump, întrevedere cu Kim Jong-Un. Summitul de la Singapore, cost uriaș
Aviația rusă a omorât cel puțin 51 de civili în Siria
Mihai Fifor, reuniune a miniștrilor Apărării NATO la Bruxelles
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, prezent la Exerciţiul multinaţional Salamis Storm (SALSTO)-18
Summit Singapore. Cele mai importante aspecte dezbătute
Ceremonii în memoria comandorului Ion Stăiculescu
Forum de pregătire a Summitului NATO din iulie 2018 la Bucureşti
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Rezervistului Militar
Ziua Armei Geniului, ceremonii militare. Restricţii de trafic în Capitală
Miting aviatic la Brăila. Ocazii rare pentru spectatori
Constanţa găzduieşte Conferinţa Comandanţilor Academiilor Navale din Europa şi NATO

Ştiri Recomandate

Şeful de stat major al armatei germane: În cinci-opt ani, Rusia ar putea fi pregătită să atace teritoriul NATO, deoarece a trecut la o economie de război
Ce face atât de special sistemul radar rusesc ''Container 29B6'', care a fost lovit pentru a doua oară cu drone ucrainene? (Foto/Video)
Situația de securitate din regiunea Mării Negre, prezentată în Departamentul de Stat al SUA de grupul român de experți ai New Strategy Center
"Ucraina merită o a doua șansă pentru a contraataca". Se cere Congresului SUA să aprobe un ajutor suplimentar pentru a ajuta Ucraina să obțină victoria
Decizie istorică azi în SUA. Aprobarea ajutorului militar Ucraina-Israel ar fi o uriașă gură de oxigen pentru forțele Kievului
Rușii avansează rapid pe front, profitând de lipsa de sisteme de apărare cu care se confrunta forţele ucrainene: Aviaţia rusă ataca nestingherită orașului Chasiv Yar
Secretarul general al NATO se pronunță asupra doborârii bombardierului rusesc Tu-22: Ucraina are dreptul la autoapărare
O nouă demonstrație de forță a SUA: 12 bombardiere B-2 „stealth” în aer deodată
Kaan, primul avion cu caracteristici stealth dezvoltat de Turcia: Al doilea prototip se apropie de finalizare, urmează testele de zbor
Atacul Israelului asupra Iranului - Mass-media a difuzat imagini realizate din satelit cu stația radar avariată
Baza unei unități paramilitare a armatei irakiene a fost bombardată (Foto/Video): Statele Unite precizează că nu sunt implicate
Cinci nevoi urgente ale Ucrainei, prezentate în timpul reuniunii Consiliului Ucraina-NATO: Cel mai important, viteza de reacţie pe care o au aliaţii occidentali
Țările Baltice cer insistent Congresului SUA să deblocheze ajutorul pentru Ucraina: Este necesar sprijinul SUA, iar noi vom face și mai mult pentru a ajuta
Un colonel rus de rang înalt a fost ucis în urma unui atac efectuate de Ucraina asupra orașului Luhansk
Şeful spionajului militar ucrainean explică modul în care Ucraina distruge aviația strategică rusă: Bombardierul rusesc Tu-22M3 a fost doborât de sistemul de rachete S-200
"Ucraina nu ne va dezamăgi, iar noi să nu-i dezamăgim pe ei". Mass-media și analiştii occidentali comentează atacul rusesc de la Dnipro și doborârea bombardierului rusesc Tu-22
Vizita unui oficial român din cadrul serviciilor de informaţii la Damasc, anunțată de o televiziune anti Assad, nu este confirmată de presă pro-guvernamentală siriană
Războiul hibrid, rafinat de chinezi. Directorul FBI: China a infiltrat hackeri care pot să atace în orice moment infrastructura critică a SUA
Diplomat israelian: Rusia este interesată de un război major în Orientul Mijlociu. Trebuie să fim pregătiți pentru diferite scenarii
Escadrila 48 începe să prindă contur în România. Primele 3 avioane F-16 au ajuns la Câmpia Turzii
Rusia își consolidează apărarea la frontiera cu Finlanda: În Republica Karelia, a fost formată o brigadă de rachete dotată cu sisteme Iskander-M
Deși Argentina a luat fața Kievului când a cumpărat 24 de F-16 din Danemarca, F-urile rămân ”în familie”: Statul sud-american vrea statutul de „partener global” al NATO
MiG-31 în versiunile I și K, cu rachete hipersonice Kinjal, realimentate aerian și rază mai lungă. Diferența dintre versiuni, dezvăluită în premieră de ruși
”Slăbirea adversarilor” și ”Campanie ofensivă de informare”. Documentul secret al Moscovei de politică externă recunoaște: Viitorul lumii depinde de rezultatul războiului din Ucraina
Israelul a lansat un atac limitat asupra unor obiective militare din Iran, dar nu nucleare. Iranienii spun că nu există pagube
O nouă ”defecțiune tehnică”, marca Rusia: Bombardierul Tu-22M3 a fost lovit de ucraineni cu sistemul S-200 (Armata ucraineană)
Polonia vrea și ea sub Iron Dome-ul european. Varșovia s-ar putea alătura European Sky Shield Initiative (ESSI)
Greșeală neforțată? Un bombardier Tu-22M3 se prăbușește spectaculos în Rusia (Video). Avionul a căzut după o misiune de luptă
Germania va trimite Ucrainei un nou sistem de rachete IRIS-T. Vicecancelarul german Robert Habeck promite continuarea sprijinului acordat ucrainenilor
O dronă de cercetare MQ-4C Triton a SUA monitorizează în Mediterană mișcările Rusiei și transportul de armament în Libia
După ce a vândut avioanele F-16 către România, Portugalia confirmă achiziția de avioane de luptă F-35 Lightning II
Serbia i-a reținut pe directorul adjunct al Poliției din Kosovo și pe alți patru ofițeri de poliție
pixel